Translate

Eggnog Cheesecake

Στο πνέυμα των ημερών, αυτό το cheesecake έχει γεύση eggnog, του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου ποτού των Άγγλων και των Αμερικανών. Ένα γλυκό ποτό, με βάση από γαλακτοκομικά, συνήθως φτιαγμένο με γάλα ή κρέμα και χτυπημένα αυγά. Κονιάκ,ρούμι, ουίσκι, μπέρμπον ή βότκα προστίθενται συνήθως. Γαρνίρεται με κανέλα και μοσχοκάρυδο, όπως και το cheesecake αυτό. Έχω προσθέσει ξινή κρέμα, αλλά ταιριάζει πολύ και με σαντυγί. Προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο: 'Cakes, Cupcakes and Cheesecakes' - Williams-Sonoma.

        ΥΛΙΚΑ:
      
        Για την βάση:
  • 1 κούπα καρύδια ή πεκάν
  • 1 κούπα μπισκότα κανέλας ή digestives
  • 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 5κσ βούτυρο, λιωμένο
        Για την γέμιση:
  • 1 κιλό cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κσ κονιάκ ή σκούρο ρούμι
  • 1 βανίλια
  • 3/4 κγ από κανέλα, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ σε σκόνη
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
    
       ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Σε ένα ταψί, απλώνουμε τα καρύδια, και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν σβήνουμε τον φούρνο μας.
  3. Σε μπλέντερ, τρίβουμε τα μπισκότα, την ζάχαρη και τα καρύδια μαζί. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε , μέχρι να ενωθούν. Με το χέρι μας, τα απλώνουμε σε  φόρμα 23 εκατοστών για cheesecake. Το απλώνουμε στην βάση και στα πλάγια, σε ύψος 5 εκ.
  4. Καλύπτουμε το εξωτερικό της φόρμας με ασημόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας.
  5. Στο μίξερ, χτυπάμε το τυρί και την ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κονιάκ, τα αυγά και την βανίλια. Χτυπάμε όσο χρειάζεται για να ενωθούν μόνο.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση, και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Πρέπει να δείχνει σχετικά υγρό στη μέση. Σβήνουμε τον φούρνο και ανοίγουμε λίγο την πόρτα του. Το αφήνουμε μέσα για περίπου 15 ακόμα λεπτά.
  7. Το τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει, και μετά το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα, και μέχρι 3 μέρες.
  8. Για να το σερβίρουμε, με ένα μαχαίρι 'ελευθερώνουμε' το γλυκό από την φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με λίγη ξινή κρέμα, η σαντυγί πασπαλισμένη με κανέλα.










Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake