Translate

Κοτόπουλο Πανέ με Κρούστα από Cashews

 
Όταν ενώσεις κοτόπουλο με γιαούρτι, πάντα γίνονται θαύματα. Όταν προσθέσεις και ξηρούς καρπούς, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό ! Αυτό το κοτόπουλο είναι δικής μου έμπνευσης, το έφτιαξα σήμερα που μαζεύτηκαν τυχαία το μεσημέρι στο σπίτι μου φίλοι και οικογένεια με ότι υλικά είχα στο ψυγείο και στα ντουλάπια. Σχεδόν δεν πρόλαβα να δοκιμάσω, γιατί απλώς εξαφανίστηκε !!! Το συνόδευσα με μια απλή σος από γιαούρτι, ψιλοκομμένο κόλιαντρο και λίγο αλάτι.


       ΥΛΙΚΑ:

  • 2 πακέτα μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα και φιλεταρισμένα.
  • 200 γρ κάσιους αλατισμένα
  • 3/4 κούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ κουρκουμά
  • 1 κγ κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κγ σουμάκ
  • 1/2 κγ αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε.


     ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και κόβουμε τα μπούτια στα 2 ή στα 3 εαν είναι κάποιο πιο μεγάλο.
  3. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά και το λάδι, και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε για 5 περίπου λεπτα, κάνοντας μασάζ με τα χέρια μας.
  4. Στο μπλέντερ αλέθουμε πολύ ψιλά τα κάσιους, και σε ένα βαθύ πιάτο τα ενώνουμε με το καλαμποκάλευρο και το αλατοπίπερο.
  5. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα με τα κάσιους, να κα΄λυφθούν καλά, και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο.
  6. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα κοτοπουλάκια. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά και με μια σπάτουλα αφαιρούμε από το λαδόχαρτο με προσοχή γιατί κολλάνε.






Comments

  1. Ekseretiki syntagi.....borite na mou pitte ti eine to "Kourkouma" ? Efharisto......

    ReplyDelete
    Replies
    1. O kourkoumas i kitrinoriza i turmeric sta anglika, einai ena baxariko. Einai to vasiko systatiko tou curry, kai dinei poly wraio kitrino xrwma sto fagito. Episis ean syndiastei me piperi kai psithei, theoreitai exairetiko antikarkiniko kai genikws exei para polles evergetikes idiotites gia tin ygeia. To xrisimopoiw se para polles syndages edw, kai tha to vreite pleon sta perisotera megala super markets kai xyma se magazia me baxarika.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake