Translate

Banoffee

Το banoffee είναι ένα απλό γλυκό που όμως κάνει μεγάλο εφέ ! Όλοι τρελλαίνονται και ζητάνε την συνταγή του, η οποία είναι από τις πιο εύκολες... Υπάρχουν τρια βασικά βήματα που ακολουθούμε για αυτό το γλυκό: την βάση από μπισκότα, την καραμέλα και την σαντυγί από πάνω...για το δεύτερο βήμα, την καραμέλα, έχετε δύο επιλογές: η μία είναι η γρήγορη, και η άλλη παίρνει περίπου τρείς ώρες. Γευστικά προτιμώ την δεύτερη, αλλά εδώ σας παρουσιάζω την πρώτη και πιο γρήγορη.



       ΥΛΙΚΑ:

       Για την βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα digestives- 250 γρ
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

       Για την καραμέλα:

  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

       Για την γέμιση:

  • 3-4 μικρές μπανάνες
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • λίγο κακάο


     ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Στο μπλέντερ, λιώνουμε τα μπισκότα μας, και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο 20 εκατοστών, στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο και στα πλάγια, σε ύψος περίπου 3 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους εαν δεν έχουμε φόρμα τούρτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη για την καραμέλα, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς κα βράζοντας για ένα λεπτό περίπου, μέχρι η καραμέλα μας να γίνει χρυσή.
  3.  Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε την κλειστή κονσέρβα με το ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα με νερό που θα την καλύπτει, και να το σιγοβράσετε για 2.5 με 3 ώρες. Πρέπει να προσέξετε πάντα να καλύπτεται η κονσέρβα από νερό, και να την αφήσετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν την ανοίξετε με μεγάλη προσοχή ! Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα σας, την ρίχνετε πάνω από την βάση και τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
  4. Στο μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σκέτη, μέχρι να γίνει σαντυγί. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και τοποθετείτε πάνω από την καραμέλα. Τοποθετείτε την σαντυγί από πάνω, και γαρνίρετε με 2-3 φέτες μπανάνας, και λίγο κακάο που το πασπαλίζουμε με ένα σουρωτηράκι από πάνω.








Comments

  1. Καλησπέρα!!! καλή επιλογή για ένα γλυκό που σε πάει σε σε κατεβάζει απο τα σύννεφα!! επίσης μου αρέσουν πολα απο τις συνταγές σου.... μπράβο!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake