Translate

Μπισκότα Ταψιού με Καραμέλα και Cashews

 
Αυτά τα 'bars' είναι ένα μείγμα γλυκού,αλμυρού,τραγανού και μαλακού μαζί, και όσο τα τρώς, δεν μπορείς να σταματήσεις....Λέγονται μπισκότα ταψιού, γιατί είναι ακριβώς αυτό: μπισκότα που γίνονται μέσα σε ταψί, και κόβονται μετά σε τετράγωνα κομμάτια. Είναι πολύ διαδεδομένα στην Αμερική, γιατί είναι ένα εύκολο' γλυκό για το χέρι. Η καραμέλα σε αυτήν την συνταγή, γίνεται με σταγόνες με γεύση καραμέλας, που υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Όμως υπάρχει και μια πολύ εύκολη εναλλακτική, να χρησιμοποιήσετε έτοιμη καραμέλα γάλακτος, που έχει κυκλοφορήσει μεγάλη εταιρεία μαρμελάδων με γαλλική ονομασία, και ανακάλυψα πρόσφατα. Είναι απίθανη, εντελώς φυσική, και δίνει πιο νόστιμο αποτέλεσμα με μισό κόπο... Προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο:  'Amy's Bread', των Amy Scherber, Toy Kim Dupree.


       ΥΛΙΚΑ:


  • 400 γρ αλεύρι (2 και 2/3 κούπας)
  • 2 κγ αλάτι
  • 280 γρ βούτυρο  (1 και 1/4 κούπας)
  • 250 γρ καστανή ζάχαρη (1 και 1/8 κούπας)

       Για την καραμέλα:

  • 284 γρ. σταγόνες με γεύση καραμέλας (1 και 2/3 κούπας)
  • 1/2 κούπα σιρόπι γλυκόζης
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κσ νέρο
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 2 κούπες κάσιους, ψημένα και αλατισμένα

  
     ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Βουτυρώνετε ένα μεσαίο τσίγκινο ταψάκι, ή ένα πυρέξ στο οποίο προσθέτετε αλουμινόχαρτο, στον πάτο και στα πλάγια. Βουτυρώνετε και το αλουμινόχαρτο ξανά.
  3. Φτιάχνετε την ζύμη, τοποθετώντας στο μπλέντερ το μισό βούτυρο με όλο το αλεύρι και το αλάτι. Αναμειγνύετε για μερικά δευτερόλεπτα, και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάτε για 20-30 δευτερόλεπτα ακόμα, μέχρι να σχηματιστεί ένα 'χοντρό αλεύρι'. Η ζύμη θα είναι θρυμματιστή, αλλά θα σχηματίζει μπάλα σχεδόν.
  4. Απλώστε την ζύμη στον πάτο του ταψιού, απαλά και χωρίς να πιέζετε υπερβολικά, για να μην σκληρήνει η ζύμη και να παραμείνει αφράτη.
  5. Το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά , το τρυπάμε με ένα πιρούνι απαλά παντού, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Δεν σβήνουμε τον φούρνο.
  6. Ετοιμάζουμε την καραμέλα: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις σταγόνες καραμέλας, το σιρόπι γλυκόζης, το βούτυρο, το νερό και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και να αρχίσει να βράζει η καραμέλα. Περίπου για 5 λεπτά. Εαν χρησιμοποιείτε την έτοιμη, απλώς ζεστάνετε την μέχρι να πάρει μια βράση.
  7. Προσθέτουμε τα κάσιους μέσα στην καραμέλα, και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την ψημένη μας βάση.
  8. Ψήνουμε για 11-15 λεπτά, ή μέχρι η επιφάνεια να γίνει αρκετά καφέ. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε σε περίπου 25 κομμάτια- 5 καθέτως και 5 οριζοντίως. 






Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake