Translate

Τρία Dip για τα αγαπημένα Lay's: 'Μάντεψε την Γεύση'

Για τον διαγωνισμό των μυστικών γεύσεων Lay's, σας έχω ενημερώσει. Για το πόσο νόστιμα είναι τα chips με τις μυστικές γεύσεις, σας ενημέρωσα επίσης! Για τα τέλεια και πανεύκολα dip που δημιούργησα για να τα τρώμε μαζί τους όμως, δεν σας ενημέρωσα!
Τα παιδιά μου έχουν ένα αγαπημένο τους dip, με το οποίο τρώνε πάντοτε τα chips. Είναι κάτι που φτιάχνω από έφηβη, δεν ξέρω εάν μου το είπαν ή εάν το διάβασα κάπου-που να θυμάμαι, πάνε και....τόσα χρόνια-και είναι τόσο απλό όσο δεν φαντάζεστε.
Αυτό φυσικά είναι ένα από τα τρία dip που βάλαμε στο τραπέζι μαζί με τα Lay's: 'Μάντεψε την Γεύση', το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, που καθήσαμε να δούμε αγαπημένη μας ταινία όλοι μαζί οικογενειακώς. Αυτό το dip, ταίριαζε τέλεια και συνόδεψε την 'πράσινη' μυστική γεύση. Αποφάσισα να μην αφήσω παραπονεμένες τις άλλες δύο όμως, και ακολουθώντας το γευστικό μου ένστικτο-ξέρετε, όπως μαγειρεύω τις δικές μου συνταγές πάντοτε- έφτιαξα άλλα δύο dip, με υλικά που είχα στο ψυγείο, και στο ντουλάπι μου.
Έτσι, 'γεννήθηκε' το dip μυζήθρας-ντομάτας για να συνοδεύσει την κόκκινη γεύση, και το dip μαγιονέζας-τρούφας για την μπλε.
Λίγη ώρα μετά, με όλες τις μυστικές γεύσεις και όλα τα dip στο τραπέζι, έγινε μια μικρή μάχη συνδυασμών, μιας και ανακαλύψαμε ότι όλα ταιριάζουν με όλες τις μυστικές γεύσεις.
Η μόνη ένσταση των παιδιών, ήταν το dip με λάδι τρούφας, που δεν είναι και από τις αγαπημένες τους γεύσεις, οπότε καταλαβαίνετε ποιά το κατανάλωσε ΟΛΟ μόνη της με μεγάλη της χαρά!
     ΥΛΙΚΑ:
    
     Για το dip Κρεμμυδιού (Πράσινη Γεύση): 
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κσ κρεμμυδόσουπα σε σκόνη
     Για το dip Μυζήθρας (Κόκκινη Γεύση):
  • 150 γρ μυζήθρα
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κσ πελτέ ντομάτας 
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ πάπρικα καπνιστή κατά προτίμηση
  • 2 κγ woster sauce-(worcestershire)
     Για το dip Τρούφας (Μπλέ Γεύση):
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κσ μαγιονέζα
  • 2-3 κγ λάδι τρούφας- εξαρτάται πόσο έντονη γεύση θέλετε
  • προαιρετικά λίγο σχοινόπρασο-chives 
  • πιπέρι και ελάχιστο αλάτι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Για το dip κρεμμυδόσουπας: αδειάζουμε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε την κρεμμυδόσουπα, κι ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε, κι εάν θέλουμε εντονότερη γεύση, απλώς προσθέτουμε λίγη λίγη και άλλη κρεμμυδόσουπα.
  2. Για το dip μυζήθρας: τοποθετούμε σε βαθύ μπολ την μυζήθρα και την λιώνουμε όσο γίνεται με το πιρούνι μας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πελτέ, και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους. Εάν θέλετε το dip εντελώς κρεμώδες, μπορείτε να βάλετε όλα τα υλικά μαζί, για λίγο στο μούλτι.
  3. Για το dip Τρούφας: σε βαθύ μπολ, αδειάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε την μαγιονέζα. Τα ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι τρούφας, μια πρέζα αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε 2-3 κλωναράκια σχοινόπρασο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και το dip είναι έτοιμο!



Comments

  1. Εγώ θα φτιάξω αυτό με την τρούφα.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake