Translate

'Μανιταροπίλαφο' με Κολοκύθα

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, βρέθηκα σε φιλικό σπίτι στην Αμφίκλεια. Εκείνες τις μέρες, είχε οργανωθεί στην πλατεία του χωριού μια γιορτή όπου μικροί παραγωγοί αναδείκνυαν τα προϊόντα τους, δίνοντας μας-φυσικά-να δοκιμάσουμε! Το καλύτερο τραπέζι για εμένα, ήταν αυτό με τα άπειρα μανιταρο-προϊόντα Γρεβενών. Είχαν στήσει τεράστιες κατσαρόλες, και η μυρωδιά απλώς σου έσπαγε την μύτη. Χορτόσουπα με μανιτάρι, μανιταροπίλαφο, μανιταροπουρές, πλιγούρι με μανιτάρι, όλα εξαιρετικής γεύσης! Αφού δοκίμασα από όλα και τρέλανα τους γλυκύτατους κυρίους με τα μανιταροκαπέλα τους, δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιά προϊόντα θα προμηθευτώ από την τεράστια γκάμα τους-μανιτάρια πολλών ποικιλιών μέσα σε λάδι, όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα και τα οποία είναι έτοιμα μέσα σε σακουλάκια για να τα μαγειρέψετε, μανιτάρια αποξηραμένα, πολλά είδη ζυμαρικών από μανιτάρι, ακόμα και λικέρ μανιταριού και γλυκό του κουταλιού μανιτάρι(!)
Οι  'μανιταροκαπελάδες' που τόσο ωραία προωθούν τα ελληνικά μανιτάρια Γρεβενών. 

Δεν θα σας περιγράψω άλλο, απλώς θα πω ότι είναι πεντανόστιμα, κι αξίζει να τα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας, για να συμπληρώνετε τα φαγητά σας με πολύ gourmet τρόπο! Εάν είστε λάτρεις των μανιταριών, μόλις και σας αποκάλυψα τον 'μανιταροπαράδεισο'!
Θα μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτά τα προϊόντα και τις μαγειρικές τους-και όχι μόνο- δράσεις εδώ!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο 'μανιταροπίλαφο' από τα Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών
  • 1/2 κίτρινη κολοκύθα-μακρόστενη
  • 5-6 μανιτάρια σε λάδι-εδώ χρησιμοποίησα την ποικιλία 'βολίτη'
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2.5 κούπες νερό
  • πιπέρι και λίγο αλάτι




     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Κόβουμε σε κυβάκια την κολοκύθα. Σε βαθύ τηγάνι, τοποθετούμε το βούτυρο και την σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
  2. Προσθέτουμε το πιλάφι, ανακατεύουμε να σωταριστεί ελάχιστα, και προσθέτουμε το νερό. Φέρνουμε σε βράση, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά, κι αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε στα 15 λεπτά περίπου, εάν έχει μείνει νερό, κι εάν το ρύζι μας είναι έτοιμο. 
  3. Σερβίρουμε, κι απολαμβάνουμε.


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake