Translate

Οι δέκα πιο αγαπημένες σας συνταγές για την χρονιά που πέρασε!

Red Velvet Cake, Πάστα Φλόρα, Φανουρόπιτα, Dip με Αγκινάρες, Τσουρέκι ΠολίτικοΚοτόπουλο στην Γάστρα, Ροβίτσα Σούπα, Rocky Road, Μπισκότα Μπανάνας, Κέικ με Βρώμη και Μέλι

Μιας και άλλαξε η χρονιά, θα συνεχίσω σε κλίμα ανασκόπησης! Εάν μπαίνετε συχνά σε αυτό το blog, θα έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να μαγειρεύω διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, δεν έχω συγκεκριμένη γκάμα συνταγών, και γενικά προσπαθώ να κρατάω τις συνταγές μου απλές και όσο γίνεται πιο γρήγορες. Δεν θα γινόταν αλλιώς, μιας και απευθύνομαι σε πραγματικούς ανθρώπους-γυναίκες και άντρες-που θέλουν να μαγειρέψουν για εκείνους και τους αγαπημένους τους, που θα μπουν στην κουζίνα με αγάπη και όρεξη, και που δεν είναι ούτε σεφ ούτε γευσιγνώστες!
Απευθύνομαι βασικά, σε εσένα.
Σε εσένα, που μπορεί να είσαι σαν κι εμένα...Μητέρα που προσπαθεί να τα προλάβει όλα, που μπορεί να εργάζεσαι full time, αλλά να θεωρείς ότι το σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου.
Η μπορεί να είσαι ένας νέος άντρας, που θέλει να μάθει να μαγειρεύει κλασικά και μη, που έχει όρεξη να εξερευνήσει την κουζίνα και του αρέσει να περνάει χρόνο μέσα σε αυτήν γιατί τον χαλαρώνει αυτή η τόσο δημιουργική διαδικασία!
Στα δύο χρόνια που διατηρώ αυτό το blog, έχω πάρει τις μεγαλύτερες χαρές από την επιβεβαίωση ότι φτιάχνετε τις συνταγές μου και τις ευχαριστιέστε μαζί με τους αγαπημένους σας! Ελπίζω να συνεχίσετε να μαγειρεύετε με τον ίδιο ενθουσιασμό, και σας ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ για όλα τα mail και τα μηνύματα σας που με κάνουν να λάμπω από υπερηφάνεια και χαρά κάθε φορά.
Οι Top 10 συνταγές-που εσείς ξεχωρίσατε φυσικά-είναι πολύ αντιπροσωπευτικές του πως μαγειρεύω: κλασικές-με την δική μου σκοπιά πάντα-αλλά και ξενόφερτες-εξ'Αμερικής περισσότερο, μιας και έχοντας ζήσει μικρή σε αυτήν την μαγική χώρα, είναι βαθιά μέσα μου ριζωμένη η γευστική κουλτούρα της.
Ετερόκλητες θα έλεγε κάποιος, συνταγές παλιές και νέες που αγαπώ να δοκιμάζω θα έλεγα εγώ. Σας τις παραθέτω και εύχομαι να γίνουν αγαπημένες όσων από εσάς δεν τις έχετε ακόμα δοκιμάσει.
Να σημειώσω ότι προτιμάτε ξεκάθαρα τα γλυκά, αν κι εγώ προσπαθώ να τα κρατώ σε ισορροπία, δίνοντας σας συνήθως μια συνταγή γλυκού και μια αλμυρού εναλλάξ. Οι αγαπημένες σας συνταγές είναι 7 για γλυκά, και 3 για αλμυρά.
Talk about a sweet tooth!


  1.  Ροβίτσα Σούπα
  2. Τσουρέκι Πολίτικο
  3. Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι
  4. Rocky Road
  5. Αφράτα Μπισκότα Μπανάνας
  6. Κέικ Βρώμης με Μέλι
  7. Φανουρόπιτα
  8. Πάστα Φλόρα
  9. Red Velvet Cake
  10. Dip με Αγκινάρες, Σπανάκι και Σπαράγγια






Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake