Translate

Μακαρόνια με Τόνο και Πιπεριές

Σας περίσσεψε κόκκινη σάλτσα από τα μακαρόνια; Φτιάξατε σάλτσα, αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό για σήμερα; Πάρτε μια εύκολη και πολύ νόστιμη ιδέα για το πως μπορείτε να την συνδυάσετε με μακαρόνια πάλι, σε ένα πιάτο εντελώς αλλιώτικο!
Αγαπώ πολύ τον συνδυασμό τόνου και σάλτσας, αλλά εδώ δεν τα ένωσα. Σωτάρισα ελαφρά τον τόνο με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά, και τα τοποθέτησα στο πιάτο σαν γαρνιτούρα. Μπορείτε εάν θέλετε, να ανακατέψετε τα πάντα με την σάλτσα όμως...Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: νόστιμο και φρέσκο!

     ΥΛΙΚΑ:
  • από μια πιπεριά κάθε χρώματος-κόκκινη, κίτρινη, πράσινη και πορτοκαλί
  • 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ένα κομμάτι ρίζας ginger, και 1 κγ ginger σε σκόνη
  • ένα ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • έτοιμη σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
  • αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ετοιμάστε ή ζεστάνετε μια απλή κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια-στην δικιά μου είχα προσθέσει ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ρίγανη, θυμάρι, κουρκουμά, κανέλα και κύμινο.
  2. Ξεκινήστε πλένοντας και κόβοντας τις πιπεριές σε κυβάκια. Εδώ χρησιμοποίησα μισή από το κάθε χρώμα, αλλά μπορείτε να τις κόψετε ολόκληρες, ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάνε το φαγητό. Για 4 περίπου άτομα, η ποσότητα είναι αυτή που σας δίνω. Αλλιώς διπλασιάστε τα πάντα, και χρησιμοποιήστε ολόκληρες τις πιπεριές. 
  3. Καθαρίστε και το ginger από την φλούδα του, και κόψτε το σε 2-3 μεγάλα κομμάτια εάν θέλετε η γεύση του στο φαγητό να είναι απαλή-τα αφαιρούμε μετά-ή ψιλοκόψτε το εάν σκοπεύετε να το αφήσετε μέσα στο φαγητό.
  4. Πλύντε και κόψτε περίπου μια μεγάλη χούφτα φύλλα από τον κόλιανδρο, ολόκληρα. 
  5. Ζεστάνετε το νερό για τα μακαρόνια σας, και μόλις έρθει σε βράση, μαγειρέψτε τα ανάλογα με τις οδηγίες στο πακέτο τους.
  6. Παράλληλα, ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, και σωτάρετε τις πιπεριές με το ginger, για 2-3 λεπτά. Όταν οι πιπεριές αρχίσουν να μαλακώνουν ελάχιστα, προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι, και σωτάρετε για ακόμα 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέστε το κόλιαντρο, και σωτάρετε ακόμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθούν λίγο τα φύλλα. Σβήστε την φωτιά.
  7. Όταν τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα, κι ανακατέψτε τα στην κατσαρόλα τους με λίγο ελαιόλαδο. 
  8. Τοποθετήστε  μια καλή ποσότητα σε κάθε πιάτο, προσθέστε 2-3 κουταλιές σάλτσας, και από πάνω 2-3 κουταλιές από το περιεχόμενο του τηγανιού. Γαρνίρετε με μερικά ακόμα φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, κι απολαμβάνετε αμέσως!


Comments

  1. Δροσερή και ανοιξιάτικη! Λατρεύω τα χρώματα της!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake