Translate

Red Velvet Cake



Η Gourmelita γιορτάζει τα γενέθλια της! Έγινε ενός.
Πως αλλιώς θα το γιόρταζα παρά με μια τούρτα από τις πιο αγαπημένες μου! Το red velvet cake είναι μια πολύ διαδεδομένη τούρτα στην Αμερική, που έχει βελούδινη υφή, κόκκινο χρώμα και υπέροχη γεύση. Δεν θα σας πω άλλα για αυτήν όμως... Θέλω να σας μιλήσω για αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που λέγεται blogging.
Πριν από ακριβώς έναν χρόνο λοιπόν και μετά από την παρότρυνση της αδερφής μου Μυρένας, αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό εδώ το blog. Δεν είχα κάποιον σκοπό στο μυαλό μου, παρά μόνο να μοιραστώ μαζί σας πραγματικές, νόστιμες συνταγές, που με τις κατάλληλες οδηγίες μπορεί να τις φτιάξει ο καθένας.
Ήμουν εντελώς άπειρη και υπήρξαν μέρες που μου ερχόταν να σπάσω τον υπολογιστή από τις γκάφες που έκανα, αλλά ποτέ δεν περίμενα όλο αυτό που συνέβη στην συνέχεια.
Σιγά σιγά, άρχισα να έχω κοινό. Δεν φαντάζεστε την συγκίνηση που ένιωσα όταν είδα για πρώτη φορά τις μετρήσεις μου να φτάνουν τα 100 άτομα, και μετά τα 300 και μετά ακόμα και τα 1.000 σε μια ημέρα! Δεν μπορώ ακόμα να σας μεταφέρω το συναίσθημα του να λαμβάνεις email με συγχαρητήρια από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, γεμάτα συγκινητικά λόγια για το φαγητό σου που έφτιαξαν και τους θύμισε Ελλάδα, και που απήλαυσαν μαζί με τις οικογένειες τους και τους αγαπημένους τους.
Ακόμα, δεν μπορώ να σας περιγράψω πως αισθάνομαι που λαμβάνω email, από Αμερικανούς, Σουηδούς, Ιάπωνες, Γάλλους, Άγγλους κλπ,  ζητώντας διευκρινήσεις, καθώς το Google Translate τους άφησε με απορίες!
Από τότε που μπήκα σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο του blogging, μόνο καλά πράγματα μου έχουν συμβεί. Εκτός των άλλων, γνώρισα και άλλα άτομα που η ζωή τους έχει ως επίκεντρο το καλό φαγητό. Τα πρώτα (μου) γενέθλια σε αυτόν τον χώρο τα γιόρτασα με κάτι υπέροχα κορίτσια που ανήκουν και αυτά στον κόσμο του blogging. Είναι όλες εδραιωμένες σε αυτόν τον χώρο-και όχι μόνο- και αγαπούν την μαγειρική και το φαγητό όσο κι εγώ...
Με 'έβαλαν' στην δημιουργική παρέα τους χωρίς ερωτήσεις και τις ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είναι υπέροχο να νιώθεις ότι είσαι μέρος ενός συνόλου που μόνο καλά πράγματα θέλει να κάνει, και που μοιράζεται την ίδια τρέλα με εσένα!
Η Gourmelita θα συνεχίσει να σας δίνει συνταγές που εύχομαι να αγαπήσετε και να γίνουν αναπόσπαστο μέρος του καθημερινού σας τραπεζιού. Σας ευχαριστώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου για όλα τα σχόλια, τα email, και την αγάπη που έχετε δείξει σε αυτήν την σελίδα τον χρόνο που πέρασε, και θέλω να σας πω ότι το φαγητό είναι σίγουρο ότι μας φέρνει πιο κοντά. Η μαγειρική επίσης. Είναι παρέα, απόλαυση, πάθος και πολλές φορές μεγάλη παρηγοριά. Μαγειρέψτε μόνοι ή μαζί με τους αγαπημένους σας, γιατί η ζωή μας προσπερνάει πολλές φορές, και το μόνο που μας μένει είναι η γεύση της... Ας την κάνουμε υπέροχη λοιπόν!

Προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο: 'More from Magnolia' της Allysa Torey.
Οι δύο υπέροχες επαγγελματικές φωτογραφίες της τούρτας είναι ευγενική χορηγία της αγαπημένης φίλης και foodblogger Κωνσταντίνας Παπαγεωργίου!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 3 και 1/3 κούπας αλεύρι
  • 3/4 κούπας (180 γρ) βούτυρο
  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1.5 κγ αλάτι
  • 1.5 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1.5 κγ λευκό ξύδι
  • 1.5 κούπα ξυνόγαλα
  • 1/4 κούπας ζεστό νερό
  • 3 κσ κακάο
  • 3 κσ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή, ή 1 σε μορφή ζελέ ή πάστας
      Για το γλάσο:
  • 450 γρ cream cheese
  • 6 κσ βούτυρο-85 γρ περίπου
  • 1 βανίλια
  • 5 κούπες άχνη ζάχαρη- περίπου 2 πακέτα


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τρεις φόρμες των 23 περίπου εκατοστών. Εδώ χρησιμοποίησα μόνο δύο, και μετά έκοψα τα κέικ στην μέση, αλλά ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε 3. 
  2. Στο μπολ του μίξερ ενώνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει αρκετά.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώνουμε το κακάο με το χρώμα, προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και μετά το ξύδι και την σόδα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε και το ξυνόγαλα, και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ενώνουμε το αλεύρι με το αλάτι. 
  5. Προσθέτουμε τα αυγά στο μπολ του μίξερ και τις βανίλιες, και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το υγρό μείγμα μας με το χρώμα, και μετά το αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο-όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. 
  6. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. (Εάν χρησιμοποιείτε 2 φόρμες, ο χρόνος ψησίματος θα είναι περισσότερος). Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, που πρέπει να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του κέικ. 
  7. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, και τα πιέζουμε απαλά στην επιφάνεια τους με μια πετσέτα κουζίνας ώστε να γίνουν όσο πιο ίσια γίνεται. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στα ταψάκια τους για μια ώρα. Τα τοποθετούμε σε σχάρες, και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  8. Φτιάχνουμε το γλάσο τοποθετώντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και χτυπώντας τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη, πηχτή κρέμα. Είναι βασικό το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και το cream cheese να είναι αρκετά κρύο. Μην το παραχτυπήσετε γιατί μπορεί να ζεσταθεί υπερβολικά και να υγροποιηθεί.
  9. Όταν οι στρώσεις του κέικ είναι εντελώς κρύες, απλώστε το γλάσο ανάμεσα τους, και γύρω τους, καλύπτοντας τες εντελώς. Προτιμότερο είναι να την αφήσετε-εκτος ψυγείου-κάποιες ώρες να σταθεροποιηθεί, και μετά να την σερβίρετε. Μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα σας με ότι θέλετε !

Comments

  1. Χρόνια πολλάαααααα Gourmelita μας!!!!! Η καλυτερη red velvet που εχω φάει!!!!!

    ReplyDelete
  2. Είσαι τόσο θεά σαν το κέικ σου! Δεν έχω λόγια!!!
    <3

    ReplyDelete
  3. Χρόνια Πολλά πρώτα σε σένα και μετά στο μαγειρικό σου σπιτάκι.
    Καλές δημιουργίες.

    ReplyDelete
  4. Να τα εκατοστήσετε!
    Εύχομαι πολλές πολλές ευφάνταστες αναρτήσεις ακόμα!
    Εκπληκτικό το γλυκό σου, πολλά μπράβο!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  5. Αγαπημένες φίλες bloggers σας χίλιοευχαριστώ !!! Ελπίζω όλες μας να έχουμε κάθε χρόνο και πιο δημιουργικά και χαρούμενα γενέθλια !

    ReplyDelete
  6. Πολλά τα έτη εύχομαι .. χιιχιχχι ... Gourmelita μας πάντα δημιουργική και με υπέροχες συνταγές σαν την σημερινή.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  7. Τέλεια φαίνεται!! Για πόσα άτομα είναι η συνταγή? θέλω να την φτιάξω αλλά για 18-20 άτομα..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η συνταγή είναι αρκετή για 20 άτομα! Απλώς θα κόψετε σχετικά λεπτά τα κομμάτια, μιας και είναι ψηλή τούρτα, και αρκετά πλούσια.

      Delete
  8. Θα ήθελα να φτιάξω την τούρτα και θέλω να ρωτήσω για να μου βγουν τέσσερις στρώσεις κέικ, πρέπει να διπλασιασω τη δόση των υλικών η αρκεί η μια δόση;

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake