Translate

Κεϊκ Βρώμης με Μέλι


Στην εκδήλωση Food for Good που μας πέρασε, ήμουν υπεύθυνη να δημιουργήσω ένα κέικ με μέλι και βρώμη. Η ευγενική προσφορά των εταιρειών Μέλι Αττική και Fytro-Γιώτης, για τόσο καλό σκοπό, έπρεπε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο!
Μετά από δοκιμές, κατέληξα σε ένα εύκολο και γρήγορο κέικ-μιας και έπρεπε να φτιάξουμε μαζί με φίλους bloggers 1.000 τουλάχιστον μερίδες. Είμαι πολύ χαρούμενη που μας ζητήθηκε η συνταγή από αρκετό κόσμο την ώρα της εκδήλωσης, αλλά και μετά! Τα inbox πήραν φωτιά, και ορίστε, ιδού η συνταγή για αυτό το νόστιμο, υγρό και υγιεινό κέικ.
Δεν θα σας αναφέρω πόσο κέικ τσιμπήσαμε όλοι μέσα στην κουζίνα την ώρα που το σερβίραμε...δεν φταίμε, ήταν τόσο φρέσκο και αφράτο που μερικά κομμάτια έσπαγαν, οπότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τα φάγαμε!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ βούτυρο
  • 1/2 κούπα Μέλι Αττικη
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη Fytro
  • 2 κούπες βρώμη Fytro, και λίγη ακόμα για πασπάλισμα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κγ κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κγ μοσχοκάρυδο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες


     
     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε καλά δύο μακρόστενες φορμίτσες για κέικ, από αυτές που βρίσκουμε στα σουπερ μαρκετ ή μια μεγαλύτερη, μακρόστενη πάντα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετήστε το βούτυρο με το μέλι, και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Σβήστε την φωτιά, προσθέστε τις νιφάδες βρώμης, κι ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ, ενώστε καλά το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Παράλληλα, χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες, για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το ζεστό μείγμα βρώμης σταδιακά στο μίξερ, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα. όταν ενωθούν καλά τα υλικά, προσθέστε και το αλεύρι και χτυπήστε απλώς να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι αρκετά υγρή και ρευστή.
  5. Τοποθετήστε την στα έτοιμα ταψάκια, και ψήστε για 30-32 λεπτά ακριβώς. Όταν είναι έτοιμα, θα έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς μέσα στις φόρμες, και σερβίρετε κόβοντας τα σε φέτες και γαρνίροντας τα με λίγο μέλι εάν θέλετε! 


Comments

  1. Αυτό το περίμενα κι εγώ, θα το φτιάξω για τα παιδιά (όχι ότι οι μεγάλοι πάμε πίσω, για ξεκάρφωμα λέω παιδιά...χιχιχιχιι) σήμερα κιόλας! Ηταν όλα θαυμάσια και το χάρηκα πολύ! Ευχαριστούμε Μαριλίτα!

    ReplyDelete
  2. Eμείς ευχαριστούμε Έφη μου! Η βοήθεια όλων σας ήταν πολύτιμη!!!

    ReplyDelete
  3. Κι εγώ το δοκίμασα και μου άρεσε πολύ!!

    ReplyDelete
  4. Μαριλίτα μου φαίνεται υπέροχο! Λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να έρθω και να το δοκιμάσω, αλλά είμαι σίγουρη πως ήταν τέλειο! Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Ηταν υπεροχο,μα υπεροχο,τοσο υπεροχο που θα το φτιαχνω συχνα.

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα! Θα ηθελή να προσθέσω μυρτιλα..αν βάλω 250gr και δεν κάνω κάποια αφερεση θα βγεί οκ λετε? Ευχαριστώ για τις ομορφες συνταγές σας:🌹🌹🌹

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν θα είναι πρόβλημα, απλώς ψήστε το για 5 λεπτά περισσότερο!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake