Translate

Μπριζόλες Φούρνου με Μπύρα και Ginger


Το κλασσικό, είναι πάντοτε και πιο ωραίο. Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Αυτό το φαγάκι, όπως και να το φτιάξεις είναι best seller. Eδώ έχω προσθέσει μπύρα και τζίντζερ, με αποτέλεσμα ένα πολύ αρωματικό φαγητό, με πατάτες 'λουκούμια'. Το μυστικό είναι να τοποθετήσετε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες.
Όσον αφορά στο τζίντζερ, εκτός από σκόνη, χρησιμοποίησα και κατεψυγμένο-σε φέτες-κάτι που μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε και μόνοι σας, ώστε να έχετε πάντοτε 'φρέσκο' τζίντζερ στο σπίτι. Προμηθεύεστε μια ρίζα τζίντζερ από το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ, και έχετε δυο επιλογές: ή την καταψύχετε όλοκληρη, μέσα σε σακουλάκι, ή την κόβετε σε λεπτές φετούλες, έτοιμες για μαγείρεμα. Κρατάει έτσι για αρκετό καιρό στην κατάψυξη, και όποτε σας έρθει να προσθέσετε τζίντζερ στο φαγητό σας, είναι σε απόσταση χεριού!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό σπαλομπριζόλες
  • 1 μπουκάλι μπύρα 
  • 1 κγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 8-10 φέτες φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1.5 κιλό πατάτες περίπου ή 5-6 πατάτες
  • 2 λεμόνια
  • 2 κσ βούτυρο γάλακτος
  • 1-2 ελαίολαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα νερό


    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
  2. Πλύντε και καθαρίστε τις πατάτες σας, τοποθετήστε τις για λίγο σε κρύο νερό, και κόψτε τις κυδωνάτες. Τοποθετήστε τις σε ταψί. 
  3. Στίψτε το λεμόνι. Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες, προσθέστε και το τζίντζερ σε σκόνη, και τρίψτε με τα χέρια σας να καλυφθούν καλά. Τοποθετήστε τις πάνω από τις πατάτες, και πασπαλίστε με τα κομματάκια τζίντζερ.
  4. Προσθέστε την μπύρα, το λεμόνι και το νερό στο ταψί, και ανακινήστε απαλά να ανακατευτούν. 
  5. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι πάνω στις πατάτες και τέλος, τοποθετήστε από 2-3 κομματάκια βούτυρο γάλακτος, πάνω σε κάθε μπριζόλα, και λίγο στις πατάτες. Περιχύστε με ελαιόλαδο όλο το φαγητό, και τοποθετήστε στον φούρνο.  
  6. Ψήνετε για 35 λεπτά περίπου, γυρνάτε τις μπριζόλες από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα, και ξανατοποθετείτε στον φούρνο για ακόμα 15 λεπτά. Δοκιμάστε τις πατάτες, και εάν δεν είναι ακόμα έτοιμες, αφαιρέστε τις μπριζόλες, και ψήστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν.
  7. Θέλουμε το κρέας να ροδίσει, και οι πατάτες να είναι πολύ μαλακές, με λίγη σαλτσούλα. 
  8. Εάν σας αρέσει το κρέας σας λιγότερο ψημένο, μπορείτε να γυρίσετε τις μπριζόλες στο 20λεπτό και τις αφαιρέσετε μετά από 20 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τις στο τέλος του ψησίματος του υπόλοιπου φαγητού, για 2-3 λεπτά, και είναι έτοιμες!

Comments

  1. Πολύ ωραίο! Και το τζίντζερ που πρόσθεσες θα του δίνει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake