Translate

Μπισκότα με Σύκο και Κουκουνάρι


Αυτές οι τραγανές 'ροδέλες' είναι γεμάτες υπέροχη γεύση. Τα κομματάκια αποξηραμένων σύκων, γίνονται μαστιχωτά από το ψήσιμο, και τα κουκουνάρια καβουρδίζονται...όλα αυτά σε συνδυασμό με την βουτυρένια ζύμη που όταν κρυώσουν τα μπισκότα γίνεται απίστευτα τραγανή, μας κάνουν 12 περίπου μεγάλα, ξεχωριστά μπισκότα! Το καλύτερο; Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.
Φάτε τα για πρωινό, μαζί με μια κούπα ζεστό τσάι. Προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο: 'Big Fat Cookies', της Elinor Klivans.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 και 1/4 κούπες αλεύρι
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1 κγ κανέλα
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 120 γρ σύκα αποξηραμένα-περίπου 5 σύκα ή κάτι λιγότερο από μια κούπα
  • 3/4 κούπας ή 150 γρ κουκουνάρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 165 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα.
  2. Αφαιρούμε τυχόν κοτσάνια από τα σύκα, και με ένα ψαλίδι κουζίνας, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια του 1.5 εκατοστού περίπου.
  3. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την κανέλα ή ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.
  4. Στο μπολ του μίξερ, ενώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό- θα 'ανοίξουν' σε χρώμα και θα αφρατέψουν. 
  5. Με μια σπάτουλα, καθαρίζουμε τα πλάγια του μπολ, και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. 
  6. Προσθέτουμε τα κομμένα σύκα, και ανακατεύουμε πολύ λίγο ακόμα, να ενωθούν. Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι. 
  7. Κόβουμε κομμάτια ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας-παραγεμισμένο. Πλάθουμε απαλά, σε μπάλες, και τις πατικώνουμε λίγο με την παλάμη μας.
  8. Έχουμε τοποθετήσει το κουκουνάρι πάνω στον πάγκο μας, και έχοντας στην παλάμη μας το πατικωμένο ζυμάρι, το πατάμε λίγο ακόμα πάνω στο κουκουνάρι, έτσι ώστε να γεμίσει η επιφάνεια του μπισκότου μας. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα. 
  9. Τοποθετούμε στην λαμαρίνα μας, αφήνοντας 2 περίπου εκατοστά μεταξύ των μπισκότων, γιατί απλώνουν λίγο. 
  10. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους, και τα κουκουνάρια. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην λαμαρίνα για 5 λεπτά, να κρυώσουν. Μετά, με μια σπάτουλα και πολύ προσεκτικά, τα μεταφέρουμε σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake