Translate

Σπιτικό 'Βιταμινούχο' Νερό


 Τα βιταμινούχα νερά ή vitamine waters, κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια στο εμπόριο, και η όλη λογική πίσω από αυτά, είναι βασισμένη πάνω στον υγιεινό τρόπο ζωής που είναι επιτακτικός πλέον, και συμπεριλαμβάνει σωστή διατροφή και γυμναστική.
Δυστυχώς όμως, εάν προσέξετε τα συστατικά τους, κάποια από αυτά τα νερά περιέχουν παραπάνω ζάχαρη και από τα κοινά αναψυκτικά. Επίσης, περιέχουν και πρόσθετα αγνώστου ταυτότητος... Πολύ ωραία η ιδέα του να πίνεις νερό που σου κάνει καλό, δεν λέω, αλλά στην εκτέλεση, κάπου έχασε τον σκοπό της...
Είναι όμως, πάρα πολύ εύκολο να φτιάξετε το δικό σας νερό, προσαρμοσμένο στα γούστα σας και στις ανάγκες του οργανισμού σας, με όποια φρούτα θέλετε. Πίνεται πολύ ευχάριστα, και οι συνδυασμοί που μπορείτε να έχετε είναι άπειροι... Εδώ σας προτείνω έναν αρκετά κλασικό, γεμάτο εσπεριδοειδή και ευεργετικό ginger!
Το νερό αυτό, είναι ιδανικό να το καταναλώσετε το πρωί, για να διώξετε τις τοξίνες από το σώμα σας, και να πάρετε αρκετή βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά στοιχεία, ή να το πιείτε μέσα στην μέρα, για έξτρα ενέργεια. 
Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε με αυτήν την 'συνταγή', είναι τα φρούτα σας να είναι βιολογικά, γιατί τα χρησιμοποιούμε με την φλούδα τους.
Μπορείτε να παραλείψετε το γκρέιπ φρουτ εάν θέλετε λιγότερο έντονο αποτέλεσμα στην γεύση του νερού σας, γιατί παρόλο που το προσθέτω ξεφλουδισμένο, δίνει αρκετό από το ιδιαίτερο άρωμα του.

 

    ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 1 ρίζα Ginger
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λάϊμ
  • 1 γκρέιπ φρουτ
  • 1 κσ σπόρους γλυκάνισου
  • 3 λίτρα εμφιαλωμένο νερό
    (οι ποσότητες που δίνω εδώ χρειάζονται ένα πολύ μεγάλο σκεύος. Εγώ χρησιμοποίησα μια γυάλα από αυτές που κυκλοφορούν για τις ελιές, αλλά μπορείτε να μειώσετε τα πάντα στο μισό, και τότε θα χρειαστείτε μια μεγάλη κανάτα, που να κλείνει με καπάκι ιδανικά.)



    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Πλένουμε καλά όλα μας τα φρούτα. Καλό θα ήταν να τα αφήσετε πρώτα για λίγη ώρα μέσα σε δροσερό νερό, και μετά να τα 'περάσετε' απαλά με ένα σφουγγαράκι κουζίνας με λίγο σαπούνι και ξύδι. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό.
  2. Τα κόβουμε όλα σε λεπτές ροδέλες, με την φλούδα τους. Το μόνο που ξεφλουδίζουμε είναι το γκρέιπ φρουτ. Κόβουμε και το Ginger σε φετούλες. 
  3. Τοποθετούμε τα πάντα μέσα σε γυάλινο σκεύος, προσθέτουμε και το γλυκάνισο, και περιχύνουμε με το νερό.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή όλη την νύχτα. Σουρώνουμε σε μπουκάλι, και απολαμβάνουμε! 
  5. Όταν τελειώσουμε όλο το νερό, μπορούμε να προσθέσουμε καινούριο. Τα φρούτα αντέχουν για πέντε περίπου ημέρες. 
 


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake