Translate

Καρδιές Βουτύρου


Για την επερχόμενη εορταστική ημέρα των απανταχού ερωτευμένων, θα σας δώσω μια συνταγή που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο...Μεγάλα μπισκότα βουτύρου, με τόσο πολύ βούτυρο, που στην ουσία είναι shortbread.
Το shortbread το αγαπάει κανείς εύκολα. Συνήθως έχει μια σχετική διαδικασία για να φτιαχτεί, αλλά αυτή εδώ η συνταγή είναι πολύ απλή, και η βασική της γεύση είναι το βούτυρο και μόνο το βούτυρο!
Θα χρειαστείτε ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, μεγάλο, γιατί όσο πιο μεγάλη η αγάπη σας, τόσο πιο μεγάλα πρέπει να είναι και τα μπισκότα!
Προμηθευτείτε επίσης και με ένα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής-υπάρχει πια σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ-και χρωματίστε το απλό και πεντανόστιμο γλάσο σε πολλούς τόνους του ροζ.
Τέλος, μοιραστείτε τα με αυτούς που αγαπάτε, λέγοντας τους το. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να ακούσουμε από αγαπημένα χείλη την λέξη σ'αγαπώ...
Προσαρμοσμένη συνταγή από το βιβλίο: 'Big Fat Cookies' της Elinor Klivans.



     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 και 3/4 της κούπας αλεύρι
  • 1/4 κούπας κορν φλάουρ ή νισεστέ
  • 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 250 γρ βούτυρο
  • 3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια ή 2 κγ εκχύλισμα 
      Για το γλάσο:
  • 1 και 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • λίγη βανίλια
  • 5-6 κσ κρέμα γάλακτος



      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε μια μεγάλη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε μετρίου μεγέθους μπολ, ενώστε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, το μπέικιν και το αλάτι. Κοσκινίστε τα, ή ανακατέψτε τα πολύ καλά. 
  3. Στο μπολ του μίξερ, ενώστε την ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια, και χτυπήστε για ένα περίπου λεπτό, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες το μείγμα. Καθαρίστε τα πλαϊνά του μπολ με μια σπάτουλα.
  4. Προσθέστε το αλεύρι, και χτυπήστε σε πολύ σιγανή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια σβολιαστή ζύμη που να ξεκολάει από τα πλαϊνά του μπολ σας. 
  5. Αδειάστε την πάνω στον πάγκο σας, και πιέστε με τα χέρια σας ώστε να ενωθεί σε μια μεγάλη μπάλα. Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας, και με έναν πλάστη, απλώστε την ζύμη. Θέλουμε να έχει πάχος περίπου 6-7 χιλιοστών.
  6. Κόβετε τα μπισκότα με κουπ πατ των 10 εκατοστών περίπου. Τα μεταφέρετε με μια λεπτή μεταλική σπάτουλα στην λαμαρίνα, και αφήνετε περίπου 2,5 εκατοστά κενό ανάμεσα τους.
  7. Ψήνετε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους ελαφρά. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, τα αφήνετε στην λαμαρίνα για πέντε λεπτά περίπου, και μετά τα μεταφέρετε με μια σπάτουλα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. 
  8. Όταν κρυώσουν, φτιάχνετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Την κρέμα γάλακτος την προσθέτετε κουταλιά κουταλιά, για να ελέγχετε την ρευστότητα του γλάσου. Θέλουμε να είναι πηχτό, αλλά και να απλώνεται εύκολα.
  9. Με μια μικρή σπάτουλα ή ένα κουταλάκι απλώνουμε στο μισό μπισκότο λίγο άσπρο γλάσο. Εδώ έφτιαξα 2 από κάθε χρώμα, προσθέτοντας κάθε φορά στο γλάσο μου και από μια ή δύο σταγόνες κόκκινο χρώμα.
  10. Αφήστε τα να στεγνώσουν τουλάχιστον 6 ώρες, και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake