Translate

Τάρτα με Mascarpone και Σανγκουίνια


Ήθελα να φτιάξω ένα γρήγορο γλυκό με σανγκουίνια, αυτά τα υπέροχα κόκκινα θαύματα της φύσης! Ψάχνοντας το διαδίκτυο, ανακάλυψα πολύτιμες πληροφορίες για αυτά, όπως ότι το κόκκινο χρώμα τους προέρχεται από το λυκοπένιο που περιέχουν-ναι, ναι αυτό που υπάρχει στην φλούδα της ντομάτας αλλά πρέπει να βράσει για να το 'πάρουμε'-κι ότι περιέχει ανθοκυανίνες, που δρουν σαν λιποδιαλυτές! Διαβάστε περισσότερα σε αυτό εδώ το post, που το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον.


Αφού σιγουρεύτηκα ότι όντως με αυτό το φρούτο πρέπει να φτιάξω το γλυκό μου, μετά από λίγο ψάξιμο στα βιβλία και τα περιοδικά μαγειρικής μου, ανακάλυψα και μια όμορφη συνταγή για τάρτα με mascarpone και πορτοκάλι.
Μου φάνηκε εύκολη, γρήγορη, και από τα υλικά της την ψιλοερωτεύτηκα, μιας και περιείχε και κάρδαμο! Γινόταν να μην δοκιμάσω να την φτιάξω;


Περιττό να πω ότι κατέληξα να τρώω την κρέμα με το κουτάλι μέσα από το μπολ του μίξερ, γιατί άλλαξα λίγο τις ποσότητες που έδινε αρχικά η συνταγή επειδή μου φάνηκαν μικρές... Αρωματική, όσο πρέπει γλυκιά, με αυτήν την κρεμώδη γεύση που με τρελαίνει-μπροστά σε τέτοια γλυκά, η σοκολάτα μου φαίνεται εντελώς αδιάφορη-η τάρτα αυτή δένει απίστευτα με την γεύση των σανγκουινιών!


Φυσικά το επόμενο βήμα είναι να την ξαναφτιάξω με πορτοκάλια όπως είναι η αρχική συνταγή, για να δω ποιά από τις δυο βερσιόν προτιμάω περισσότερο...
Αυτό το εύκολο gourmet γλυκό, το λάτρεψα!

Συνταγή από τεύχος του περιοδικού 'Bon Appetit' του 2007, προσαρμοσμένη από εμένα.



     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη τάρτας
  • 4-5 σανγκουίνια
  • 1.5 πακέτo/κεσεδάκι τυρί mascarpone-κρύο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος-κρύα
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κσ μέλι
  • 1/4 κγ κάρδαμο/κακουλέ σε σκόνη
  • 2-3 κσ χοντροαλεσμένα φυστίκια Αιγίνης


      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Βγάλτε την έτοιμη ζύμη τάρτας από το ψυγείο, κι αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε μια ταρτιέρα με την ζύμη, απλώνοντας την και στα πλαϊνά της. Τρυπήστε την σε τακτά διαστήματα με ένα πιρούνι.
  3. Τοποθετήστε την στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά. Βγάλτε από τον φούρνο, κι αφήστε την να κρυώσει. 
  4. Πλύντε και πάρτε λίγο ξύσμα από το ένα σανγκουίνι-θέλουμε περίπου 1.5 κουταλάκι του γλυκού. Καθαρίστε και κόψτε τα σανγκουίνια σε στρογγυλές, λεπτές φέτες. Καθαρίστε τις από κουκούτσια, και κόψτε τις στην μέση, σε μισοφέγγαρα. Τοποθετήστε τις επάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά τους. 
  5. Ετοιμάστε την γέμιση: ενώστε στο μπολ του μίξερ το mascarpone, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας από το μέλι, το κάρδαμο και το ξύσμα. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν, και να δημιουργηθούν μαλακές κορφές. 
  6. Γεμίστε την τάρτα με το μείγμα, τοποθετήστε κυκλικά ξεκινώντας από το κέντρο τις φέτες από τα σανγκουίνια. Προσθέστε τα φυστίκια, περιχύστε με το υπόλοιπο-1 κουταλιά της σούπας-μέλι, και καταναλώστε αμέσως! Φυσικά φυλάσσεται στο ψυγείο. 


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake