Translate

Φρέσκος Αρακάς με Κουκιά και Μυρωδικά


Τι περιγραφή να δώσω για αυτό το φαγητό; Είναι τόσο νόστιμο μέσα στην λιτότητα του, που ότι και να πω θα φανεί υπερβολικό...
Κλασικά πράγματα: η βόλτα στην  λαϊκή της γειτονιάς μου-για ένα δύο φρούτα πήγα-κατέληξε με εμένα να κουβαλάω γύρω στις 10 σακούλες με απίθανα ζαρζαβατικά. Γίνεται να δεις φρέσκα κουκιά, αρακά, σπαράγγια, και να προσπεράσεις; Γίνεται να δεις όλα αυτά τα φρέσκα μυρωδικά: μυρώνια, δυόσμο, άνιθο, και να μην θέλεις να τα πάρεις όλα, και να τα ενώσεις σε ένα ανοιξιάτικο απλό φαγητό, από αυτά που η νοστιμιά τους κρύβεται στην φρεσκάδα τους κι όχι τόσο στο πως θα τα μαγειρέψεις;


Για εμένα είναι αδύνατον να αντισταθώ σε τέτοιου είδους αγορές, κι αυτήν την στιγμή που σας γράφω, μέσα-κι έξω-από το ψυγείο μου, υπάρχουν τόσα λαχανικά και φρούτα, που μπορώ να φτιάξω 10 διαφορετικές συνταγές!


Συγκρατήθηκα σε αυτό το φαγητό, κι ένωσα λίγα μόνο από τα παραπάνω-έτοιμη ήμουν να βάλω κι άγρια σπαράγγια μέσα, αλλά επειδή τους αφιέρωσα συνταγή πολύ πρόσφατα, δεν το έκανα...


Αυτό το πιάτο, ενδείκνυται και για μια μέρα που θα έχετε χρόνο και διάθεση για το καθάρισμα του αρακά και των κουκιών, μιας κι αυτή είναι η μόνη 'δυσκολία' του.


Εγώ τα καθάρισα όλα βλέποντας την αγαπημένη μου σειρά στο NETFLIX, το House of Cards', που από την στιγμή που το ξεκίνησα έχω γίνει addict, και δεν μπορώ να σταματήσω να το βλέπω. Ενάμισι επεισόδιο πήρε μόνο!
Το μαγείρεμα τους κράτησε μισή ώρα με 40 λεπτά, όποτε είδα κι άλλο ένα, και μετά άλλο ένα τρώγοντας, μιας και δεν μπορούσα να περιμένω τα παιδιά μου από το σχολείο για να φάμε μαζί-μου είχε σπάσει την μύτη αυτό το φαγητό...
Το συνδύασα με παξιμαδάκια χαρουπιού, και πραγματικά, το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!




      ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά φρέσκος αρακάς-ακαθάριστος
  • 1 κιλό φρέσκα κουκιά-ακαθάριστα
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι-125 ml λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι-125 ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι



      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Καθαρίστε τον αρακά και τα κουκιά από το εξωτερικό τους περίβλημα.
  2. Κόψτε τις ντομάτες στα 4, και πολτοποιήστε τις στο μούλτι. Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια από τα εξωτερικά φύλλα, και κόψτε τα σε φετούλες. Πλύντε τον δυόσμο και τον άνηθο, και ψιλοκόψτε τα κι αυτά. 
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετείστε το λάδι, και προσθέστε το κρεμμυδάκι. Σωτάρετε για 2 λεπτάκια περίπου, και προσθέστε τον αρακά με τα κουκιά. Σωτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το κρασί, και σωτάρετε για 2-3 λεπτάκια ακόμα. 
  4. Προσθέστε την ντομάτα και τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε, και φέρτε σε βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε την φωτιά, και βράστε για 200 περίπου λεπτά. 
  5. Σε αυτό το στάδιο, προσθέστε και τον άνηθο, ανακατέψτε, και βράστε για ακόμα 10 λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά, κι έχει μείνει κι αρκετή σάλτσα! 


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake