Translate

Αρωματικά Μπουτάκια Κοτόπουλου για την δίαιτα 5:2


κοτόπουλο, κινόα
Αρωματικό Moscato, αστεροειδής γλυκάνισος, λίγο κόλιαντρο και...voila: ένα υπέροχο, ελαφρύ κι αρωματικό πιάτο! Το εμπνεύστηκα στα πλαίσια της διήμερης(!) δίαιτας μου.
Για το αγαπημένο μου Κcaligram 5:2, σας έχω ξαναπεί. Είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα διατροφής, με το 100% φυσικό συστατικό γλυκομαννάνη, μια φυτική ίνα, που μόνο καλό κάνει στον οργανισμό μας. Η γλυκομαννάνη, έχει την ιδιότητα να απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού, κι έτσι παίρνοντας το συμπλήρωμα επί τρεις φορές την ημέρα, μαζί με 2 ποτήρια νερό, αισθανόμαστε πλήρεις, και αρκούμαστε εύκολα σε γεύματα με λιγότερες θερμίδες.
Η προηγούμενη συνταγή που συνδύασα με το συμπλήρωμα αυτό. ήταν τα tacos ψαριού,κι εάν κρίνω από μηνύματα που έλαβα, είχαν μεγάλη επιτυχία! Το να κρατηθείς για 2 ημέρες και να φας υγιεινά, δεν σημαίνει ότι πρέπει και το φαγητό να στερείται νοστιμιάς. Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν, έφτιαξα αυτά εδώ τα εύκολα και πολύ αρωματικά μπουτάκια.
 Περιέχουν λίγη ζάχαρη από το moscato, αλλά γενικώς καλό είναι να είμαστε οπαδοί του 'λίγο απ'όλα'...Το κακό γίνεται όταν είμαστε οπαδοί του 'πολύ απ'όλα'! Το ελάχιστο γλυκό κρασί που περιέχουν, τα κάνει να καραμελώσουν ελαφρά, και δίνει στο κοτόπουλο άλλη γεύση.


Στο κοτόπουλο πάντοτε ταιριάζει οτιδήποτε γλυκό και στο παρελθόν σας έχω δώσει τα πιο αγαπημένα μου μπουτάκια ever, με μέλι και μουστάρδα. Εκείνα είναι όμως σαφώς πιο πλούσια σε θερμίδες, οπότε με αυτό εδώ το πιάτο, πετυχαίνετε υπέροχη γεύση, αλλά και προσεγμένη διατροφή μαζί! Όπως και να έχει, κατατάχθηκαν κι αυτά τα μπουτάκια άμεσα στην λίστα : 'αγαπημένα'.
Τα συνδύασα με κινόα, αλλά ταιριάζουν τέλεια και με ρύζι. Η αλήθεια είναι πως τις δύο μέρες που χρησιμοποιώ το Kcaligram, δεν έχω αισθανθεί πείνα, αλλά ούτε και είχα craving για γλυκό, μιας και πάντοτε προσθέτω κάτι που ικανοποιήσει το sweet tooth μου στις συνταγές μου! 

     ΥΛΙΚΑ:
  • 10 περίπου μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 2 κσ μουστάρδα απαλή
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτηράκι του κρασιού γλυκό αφρώδη οίνο-Moscato
  • 2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1.5 κγ κόλιαντρο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα βαθύ πυρέξ. 
  2. Ξεπλύντε καλά τα κοτοπουλάκια, και τοποθετήστε τα στο πυρέξ. Στίψτε τα πορτοκάλια και το λεμόνι, και τοποθετήστε τον χυμό τους σε shaker ή στο ποτήρι της φραπεδιέρας.
  3. Προσθέστε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, και τον κόλιαντρο. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέστε το κρασί, κι ανακατέψτε να ενσωματωθεί με ένα κουτάλι. 
  4. Περιχύστε τα μπουτάκια με το μείγμα, πασπαλίστε τα με λίγο ακόμα κόλιαντρο εάν θέλετε, και έξτρα πιπέρι, προσθέστε και τον γλυκάνισο, και τοποθετήστε τα στον φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά, και χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180. Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, επειδή η σάλτσα θα πρέπει ήδη να έχει μειωθεί στο μισό περίπου. Ψήστε ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να 'μελώσει' η σάλτσα. και τα κοτοπουλάκια να είναι καλά ψημένα. 
  5. Σερβίρετε με ρύζι, κινόα ή πουρέ, και απολαμβάνετε αμέσως! 


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake