Translate

Love Your Local Market

Creative work by Lunic Lab
Όποτε είχα την τύχη να ταξιδέψω στο εξωτερικό, πάντοτε μα πάντοτε επισκεπτόμουν την τοπική αγορά της πόλης. Από την ψαραγορά του Μάλε, την κλειστή αγορά της Βουδαπέστης, και μέχρι την Λονδρέζικη αγορά του Covent Garden, το πόρισμα για εμένα ήταν πάντοτε το ίδιο: στις αγορές χτυπάει η καρδιά της πόλης! Εκεί πάντοτε θα βρεις τα αληθινά ντόπια προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις.

Στην χώρα μας, είμαστε πολύ τυχεροί γιατί σε κάθε γειτονιά θα βρούμε και μια λαϊκή αγορά, όπου μπορούμε να γνωρίσουμε μικρούς παραγωγούς, να μιλήσουμε μαζί τους μαθαίνοντας τις μεθόδους παραγωγής τους, να αγοράσουμε ελληνικά φρούτα και λαχανικά-που για εμένα είναι από τα πιο νόστιμα-χύμα, και όχι κλεισμένα μέσα σε πλαστικές συσκευασίες. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια τάση 'επιστροφής' στις ντόπιες αγορές, και το Love Your Local Market με κεντρικό μήνυμα: "Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά", γιορτάζει ακριβώς αυτήν την τάση με τις εκδηλώσεις: "Αγαπώ την αγορά μου".

Σε αυτήν την 'γιορτή' που στόχο έχει να ενισχύσει τις τοπικές αγορές, συμμετέχουν 19 χώρες, και 2.000 τοπικές αγορές! 

Στην χώρα μας, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη, και σε άλλες τοπικές αγορές, και ιχθυόσκαλες της χώρας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15 Μαϊου, και συνεχίζουν μέχρι τις 31.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη να μαγειρεύει πρωτότυπο street food, ενώ παράλληλα ο σεφ Γιώργος Γληνός με το Food Truck του, προσέφερε ποντιακούς γκεζλεμέδες.  
Την Παρασκευή 22 του μήνα, η αγορά θα φιλοξενήσει δημοτικά σχολεία της περιοχής, για να γνωρίσουν την υγιεινή διατροφή παίζοντας, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Ευπαλίνος.

Το Σάββατο 23, είναι η σειρά μας-των Madame GingerFunky Cook κι εμένα-να ετοιμάσουμε υπέροχα φρέσκo κι υγιεινό street food στην αγορά, χρησιμοποιώντας εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία θα προμηθευτούμε επί τόπου!

Παράλληλα, από τις 15 εως και τις 31  στο Ελληνικό Μουσείο Γαστρονομίας, θα λειτουργήσουν εκθέσεις με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών και μοναστηριακής διατροφής.
Ελάτε λοιπόν, να δοκιμάσετε νόστιμες ελληνικές λιχουδιές, και να δείξετε κι εσείς την αγάπη σας στις τοπικές αγορές.

Για όλο το πρόγραμμα αναλυτικά, δείτε εδώ.


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake