Translate

Tacos Ψαριού με Salsa Μάνγκο-Ανανά για την Δίαιτα 5:2

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: το Πάσχα πέρασε υπέροχα, μαζί με οικογένεια, αγαπημένους και...πολύ φαγητό! Το πόσα τσουρέκια, γλυκά και αυγά έφαγα, παραμένει απροσδιόριστο όμως. Για να μην μιλήσω για τους τόνους αρνάκι και πετσούλα, κοκορέτσι, συκωτάκια... Βασικά, αυτή η λίστα μπορεί να συνεχίσει επ' άπειρον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις πήρα την μεγάλη απόφαση να ανέβω στην ζυγαριά...έπαθα κατάθλιψη! Είχα καταλάβει ότι δεν μου έμπαιναν τα ρούχα μου ήδη-δεν πρέπει να είσαι και genius για να καταλάβεις για ποιό λόγο το τζην σου χρειάζεται μια ακόμα παλάμη ύφασμα για να κουμπώσει ξαφνικά ή γιατί η αγαπημένη σου μπλούζα είναι σαν βαφτιστική-εντελώς ξαφνικά πάλι!
Αφού λοιπόν το φιλοσόφισα λίγο για να μην μεγαλώσει η κατάθλιψη και πέσω ακόμα πιο πολύ με τα μούτρα στο φαγητό-'ναι, έβαλα μερικά κιλά, αλλά το ευχαριστήθηκα τουλάχιστον', 'οι στρουμπουλές έχουν πιασίματα στα κατάλληλα μέρη', 'το πάχος τσιτώνει το πρόσωπο και δείχνεις φράπα'-αποφάσισα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου, που θα με διευκολύνει στην-αιώνια-μάχη με τα κιλά.
Υπολογίζοντας ότι περνάω τα 2/3 της ημέρας μου μαγειρεύοντας ή τρώγοντας, έπρεπε να βρω μια λύση 'φιλική' προς εμένα, που να είναι και αρκετά ελαστική, ώστε να μπορέσω να τηρήσω μια σωστή διατροφή με αποτελέσματα που θα φαίνονται άμεσα, για να μην απογοητευτώ και...ξανακυλήσω.

Εάν το πιστεύετε, την βρήκα. Υπάρχει τέτοια λύση και λέγεται Kcaligram!
Το Kcaligram 5:2, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει μια μαγική φυτική ίνα, την γλυκομαννάνη, που βοηθά απίστευτα στην απώλεια βάρους, δημιουργώντας αίσθηση κορεσμού. Το καλύτερο όμως είναι ότι ξεκινώντας την μέθοδο kaligram 5:2, είμαι ελεύθερη να τρώω κανονικά για 5 ημέρες, και να λαμβάνω το συμπλήρωμα μόνο για 2 ημέρες της εβδομάδας, σε συνδυασμό με χαμηλή σε θερμίδες διατροφή! Καταλαβαίνετε φυσικά ότι ενθουσιάστηκα με το όλο concept, και αποφάσισα να ξεκινήσω άμεσα.
Φυσικά το πρώτο μου γεύμα σε συνδυασμό με την μέθοδο, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι ξενέρωτο, μιας και η δίαιτα-έστω και των 2 ημερών-θέλει καλοπέραση!

Εύκολα fish tacos λοιπόν, με υπέροχη mango-pineapple salsa, τα οποία είναι υπέρ ελαφριά, νόστιμα και πολύ εύκολα να τα φτιάξετε. Αυτή την σάλσα την ανακάλυψα πρόσφατα χαζεύοντας στο Pinterest, και την έφτιαξα άμεσα. Θα σας πω μόνο ότι την έτρωγα για τις επόμενες 2 ημέρες με το κουτάλι, και σε συνδυασμό με όποιο φαγητό έφτιαχνα. Ταιριάζει πάρα πολύ με κιμά, αλλά και με ψάρι, οπότε είναι ιδανική για τάκος ψαριού, τα οποία έχω φάει μόνο στην Αμερική στο Los Angeles, και μου άρεσαν πάρα πολύ.
Μια μερίδα των 2 tacos περιέχει περίπου 300 θερμίδες, και είναι πάρα πολύ χορταστική. Ο ανανάς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, αντιξειδωτικών και είναι γεμάτος φυτικές ίνες. Βοηθάει πολύ στην χώνεψη, και 'κόβει' την όρεξη. Επίσης δίνει την αίσθηση ότι τρώμε γλυκό, που είναι ιδανικό για το όταν κάνουμε διατροφή. Το μάνγκο επίσης είναι ένα πολύ ευεργετικό φρούτο, και οι επιστήμονες έχουν βρει ότι η κατανάλωση της φλούδας (!) του, μειώνει το μέγεθος των λιποκυττάρων μας. Αυτά τα tacos είναι τέλεια από όπου κι αν το δούμε το θέμα λοιπόν, οπότε δοκιμάστε τα, και υπόσχομαι σε λίγες μέρες να επανέλθω με τα αποτελέσματα της -μαγικής-δίαιτας των 2 ημερών!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μεγάλο φιλέτο πέρκας ή άλλου άσπρου ψαριού
  • 1 πακέτο μικρές πίτες tortilla ή τάκος καλαμποκιού εάν προτιμάτε τα σκληρά τάκο
  • αβοκάντο, γιαούρτι, τυρί, ρύζι για το σερβίρισμα προαιρετικά.


      Για την μαρινάδα:
  •  2 κσ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κγ μπούκοβο ή τσίλι σε σκόνη
  • 1 κγ κύμινο
  • 1.5 κγ πάπρικα 
  • 1/2 κγ κόλιαντρο
  • αλάτι, πιπέρι


      Για την salsa:
  • 1 ώριμο μάνγκο
  • 1 ώριμος φρέσκος ανανάς
  • 1 λάιμ
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2-3 πιπερίτσες καυτερές-jalapenos ιδανικά, που τώρα πια υπάρχουν και φρέσκιες σε μεγάλα σουπερ μάρκετ
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 κγ σκόνη τσίλι
  • 1 κγ πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι



     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Αρχικά κόβουμε σε φέτες μακρίστενες το ψάρι μας. Σε ένα μπολ, ενώνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί-ελαιόλαδο, λάιμ, μπαχαρικά, αλά τι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά, και περιχύνουμε με αυτά το ψάρι, το οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα σε πλαστική σακούλα ziplock. Κλείνουμε την σακούλα, κι ανακατεύουμε-μαλάζοντας με τα χέρια μας-να καλύψει όλα τα κομμάτια ψαριού η μαρινάδα. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε την salsa. Κόβουμε σε κυβάκια το μάνγκο μας, καθαρίζουμε τον ανανά, και κόβουμε σε κυβάκια και πάλι. Ενώνουμε σε μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές-κόκκινες και καυτερές-όλα κομμένα σε μικρά κυβάκια. (Εάν δεν θέλετε να είναι καυτερή η salsa, μειώστε την ποσότητα από τις καυτερές πιπερίτσες.) Ψιλοκόβουμε το κόλιαντρο και το προσθέτουμε κι αυτό, Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, λίγο αλάτι και πιπέρι, τον χυμό λάιμ, κι ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα ψάρια μας.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε 2 κγ ελαιόλαδο. Αφήστε το να ζεσταθεί καλά, και τοποθετήστε τα ψάρια. Τηγανίστε τα για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά μέσα, αλλά να παραμείνουν τρυφερά. Γυρίστε τα προσεκτικά με δύο πιρούνια, γιατί σπάνε εύκολα. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα τοποθετόντας τα σε ένα πιάτο.
  4. Ζεστάνετε τις πίτες ή τα tacos σας στον φούρνο ή στα μικροκύματα-σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. 
  5. Γεμίστε κάθε πίτα με 2-3 κομμάτια ψαριού, και αρκετή salsa. Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι, αβοκάντο σε φετούλες, και ρύζι. Εγώ είχα φτιάξει ένα απλό ρύζι με κουρκουμά, , που φτιάχνεται εύκολα, ανακατεύοντας μόλις βρασμένο ρύζι-με 1 κγ κουρκουμά στο νερό που βράζει-με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι από κονσέρβα. 


Comments

  1. Ακούγεται πρωτότυπο θα το δοκιμάσω!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake