Translate

Smoothie από Φρούτα του Δάσους

Εχθές πήγα σε ένα νέο εστιατόριο το οποίο δεν είχα προλάβει να επισκεφτώ, και ενώ δεν πεινούσα, έφαγα πολύ. Και έφαγα και 'βαριά' φαγητά, όπως μεδούλι, καρπάτσιο με γκοργκοντζόλα, και γλυκά στο τέλος-φυσικά! Το κατευχαριστήθηκα, αλλά όταν ξύπνησα το πρωί, ένιωθα ότι χρειαζόμουν μια μέρα Kcaligram τουλάχιστον για να συνέλθω...
Εχθές εκτός από το να ενδίδω στην λαιμαργία μου και στον αχαλίνωτο foodi-σμο μου, είχα κάνει κι ένα καλό: αγόρασα υπέροχα φρέσκα μούρα που βρήκα στο σούπερ μάρκετ...
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα υπερυγιεινό smoothie για να ξεκινήσω την μέρα μου με κάτι που θα με δροσίσει και θα μου δώσει μόνο οφέλη!
Δεν θα γράψω πόσο ωφέλιμα είναι τα μούρα-όλων των ειδών-απλώς θα πω ότι συγκαταλέγονται στα λεγόμενα 'superfoods' ή 'υπερτροφές', και θεωρούνται μικρές 'βόμβες' βιταμινών και άλλων πολύτιμων στοιχείων. Πρόσθεσα στραγγιστό γιαούρτι για ασβέστιο και λίγο φρέσκο σπανάκι-πάντοτε πρέπει να έχει κάτι πράσινο μέσα ένα σωστό smoothie-και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο είχα ένα υπέροχο smoothie έτοιμο.
Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι την υπόλοιπη μου μέρα, και με την βοήθεια του Kcaligram που δημιουργεί αίσθηση κορεσμού όταν το πιείς με 2 ποτήρια νερό, πριν από κάθε γεύμα, σίγουρα θα το καταφέρω. Πάλι καλά σήμερα δεν έχω να βγω για φαγητό, οπότε θα μπορέσω να φάω μόνο ότι θέλω εγώ. Και μιας και το smoothie αυτό με έχει κρατήσει μέχρι τώρα χωρίς να αισθανθώ ούτε ελάχιστα ότι πεινάω, σκέφτομαι να ξαναφτιάξω τα αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου για το βράδυ, που άρεσαν πολύ και στα παιδιά μου!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα φράουλες
  • 1/2 κούπα βατόμουρα
  • 1/2 κούπα μύρτιλλα, σμέουρα ή όποια μούρα βρείτε 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 μεγάλη χούφτα ωμό σπανάκι-baby ιδανικά
  • 1/2 κούπα πάγο
  • 2 κγ μέλι-προαιρετικά
    
     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ξεπλένουμε τα φρούτα μας και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τα μύρτιλλα. Αφαιρούμε και τα όποια χοντρά κοτσάνια από το σπανάκι, εάν δεν χρησιμοποιούμε το baby.
  2. Τοποθετούμε στο μπλέντερ τον πάγο, το γιαούρτι και όλα τα φρούτα μαζί με το σπανάκι. Προσθέτουμε και το μέλι.
  3. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά σε μια παχύρευστη υγρή κρέμα, και σερβίρουμε σε ποτήρια. Πίνουμε αμέσως, και εάν περισσέψει-η συνταγή είναι για 2 άτομα-το φυλάμε στο ψυγείο. 


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake