Translate

Μπισκότα Φρέσκιας Φράουλας


Επέτρεψα επιτέλους στον εαυτό μου να αγοράσει πολλές-βιολογικές-φράουλες, μιας και η άνοιξη μπήκε κι επίσημα. Τις έβλεπα στην αγορά καιρό τώρα, αλλά πιστεύω ότι εκτός εποχής τους δεν είναι ιδανικό να τις καταναλώνουμε για πολλούς λόγους.


Τις μισές λοιπόν, τις έκανα μια υπέροχη φρουτοσαλάτα, και τις υπόλοιπες θέλησα να τις κάνω κάτι λίγο πιο 'πλούσιο'. Λέω "πλούσιο", για να μην πω απλώς ότι ήθελα να κάνω μια μικρή παρασπονδία, από την διατροφή που-υποτίθεται-ότι ακολουθώ!
Ε λοιπόν, την έκανα, κι ήταν υπέροχη. Τραγανή εξωτερικά, μαλακή μέσα, με φρουτένιες μπουκιές φράουλας...
Ψάχνοντας παλιά μου αμερικάνικα περιοδικά μαγειρικής, ανακάλυψα σε ένα τεύχος του Martha Stewart Living του 2009, αυτήν την συνταγή για 'Strawberry Shortcake Cookies'. Συνδυασμός strawberry shortcake και cookies...γινόταν να μην τον δοκιμάσω;


Φτιάχνονται μέσα σε ένα μπολ, πάρα πολύ γρήγορα, ανακατεύονται με ένα κουτάλι, ψήνονται για περίπου 25 λεπτά, και τρώγονται ιδανικά την ίδια ημέρα που θα τα φτιάξετε. Εγώ τα έφτιαξα σήμερα που θα βρεθούμε οικογενειακά, για να γιορτάσουμε τις Ευαγγελίες μας!


Κρίνοντας από τα πόσα έχουν ήδη καταναλώθει στο σπίτι μας, η υπόλοιπη οικογένεια, μπορεί και να μην προλάβει να τα δοκιμάσει τελικά...

Συνταγή προσαρμοσμένη από εμένα.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 340 γρ περίπου φράουλες
  • 1-2 κγ χυμό λεμόνι
  • 1/2 κούπα και 2 κσ ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κγ baking powder
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 85 γρ κρύο βούτυρο 
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος- 2/3 κούπας
  • 2 κγ περίπου καστανή ζάχαρη

     


      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε δύο λαμαρίνες στρώνοντας τες με αντικολλητικό χαρτί. 
  2. Κόψτε τις φραόυλες-αφού τις πλύνετε και στις στεγνώσετε καλά με χαρτί κουζίνας-σε κυβάκια. Τοποθετήστε τις σε μπολ με τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, και τον χυμό λεμόνι. Ανακατέψτε κι αφήστε στην άκρη.
  3. Σε μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι, το baking, και το αλάτι, κι ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, και με το χέρι σας, ενώστε το με το αλεύρι, σπάζοντας το. Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι σαν λεπτό σιμιγδάλι.  
  4. Προσθέστε την κρέμα, κι ανακατέψτε. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή. Προσθέστε τις φράουλες, κι ανακατέψτε απαλά, να πάνε παντού. 
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας, τοποθετήστε κομμάτια ζύμης-μεγέθους περίπου ενός καρυδιού ή 1/3 από το κουτάλι της σούπας-στην λαμαρίνα σας, αφήνοντας απόσταση 2-3 εκατοστών μεταξύ τους. Θα γεμίσετε περίπου 1.5 λαμαρίνα, έχοντας γύρω στα 30 μπισκότα.
  6. Πασπαλίστε τα με λίγη καστανή ζάχαρη, και βάλτε τα στον φούρνο.
  7. Ψήστε τα για 22-25 λεπτά. Θα ροδίσουν αρκετά. Βγάλτε τα από τον φούρνο, κι αφήστε τα για λίγο πάνω στο ταψί. Μεταφέρετε τα με σπάτουλα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 




Comments

  1. Μπορούμε αντί για ζάχαρη να βάλουμε μέλι ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν θα ήταν προτεινόμενο δυστυχώς. Το μέλι 'απλώνει' αρκετά στο ψήσιμο, και αυτά τα μπισκότα έχουν αρκετά υγρά λόγω φράουλας. Μπορείτε να πειραματιστείτε όμως και να αντικαταστήσετε 1-2 κουταλιές της σούπας από την ζάχαρη.

      Delete
  2. Μπορείτε να μας δώσετε τη ζάχαρη και το αλεύρι σε γραμμάρια?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 κούπα αλεύρι είναι 128 γρ. 1 κούπα ζάχαρη 201 γρ. Όταν γράφω 1 κούπα, εννοώ κούπα μέτρησης ή κλασική κούπα του καφέ.

      Delete
  3. Φαίνονται υπέροχα και η συνταγή απλή (για εμένα που είμαι εντελώς άσχετη με την ζαχαροπλαστική!) Σκέφτομαι να την δοκιμάσω το ΣΚ!
    Δεν διατηρούνται όμως παραπάνω από μια μέρα;;; έστω στο ψυγείο;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Διατηρούνται, απλώς μαλακώνουν! Σε εμάς κράτησαν μέχρι το βράδυ-που φαγώθηκαν και τα τελευταία-κι ήταν αρκετά πιο μαλακά από την ώρα που τα έφτιαξα. Όπως και να έχει, είναι μεταξύ μπισκότου και κέικ όταν μαλακώσουν απλώς!

      Delete
  4. είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!!! Σήμερα τα φτιάχνω για δεύτερη φορά και ξερω πως ο σύζυγος ανυπομονεί!! Σε ευχαριστώ πολύ γι'αυτην την υπεροχη συνταγή!

    ReplyDelete
  5. Μόλις τα έβαλα στο φούρνο. Θα σας πω μόλις τα δοκιμασουμε τις εντυπώσεις μας.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake