Translate

Εύκολο Γλυκό Μήλου με Αμύγδαλα


Η άνοιξη έφτασε! Τα δέντρα άνθισαν σαν υπερήφανες νυφούλες, και όλα φαίνονται πιο όμορφα. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στις αγορές τα πρώτα καλοκαιρινά φρούτα-ήδη βγήκαν οι φράουλες... Βλέποντας τες μπροστά μου κάνοντας τα ψώνια μου στα LIDL, άρχισα να σκέφτομαι τι θα πρωτοφτιάξω με αυτές!


 Όμως παράλληλα, σκέφτηκα ότι φέτος έφτιαξα ελάχιστα γλυκά με μήλα, με έπιασε μια νοσταλγία μόλις συνειδητοποίησα ότι ο χειμώνας φεύγει, τελειώνει όπου να'ναι, κι αποφάσισα να πάρω δυο λογιών μήλα που βρήκα μπροστά μου-Delicious Τριπόλεως, και Granny Smith από την Λάρισα.


Οι φράουλες, μπορούν να περιμένουν!
Προμηθεύτηκα ακόμα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τα Χανιά, της μάρκας 'Εύ', φρέσκα βιολογικά αυγά, κι αλεύρι 'Χρυσός Μήλος'-όλα εγχώρια, που τα βρίσκουμε μόνο στα LIDL.
Αυτό το γλυκό, είναι στην ουσία ένα πανεύκολο sheet cake, δηλαδή ένα κέικ που ψήνεται σε μακρόστενο ταψί, και γλασάρεται μόνο επιφανειακά εάν θέλουμε.

 Η ζύμη του είναι αρκετά συμπαγής, οπότε το ίδιο το κέικ κόβεται εύκολα σε τετράγωνα, γεμάτα μήλο κομμάτια, τραγανά και μαλακά συγχρόνως, που μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σχολείο τα παιδιά. Χρειάζεστε μόνο ελάχιστα λεπτά, και δυο μπολ για να το φτιάξετε-ούτε μίξερ ούτε τίποτα.
Μπορείτε να το σερβίρετε όσο είναι ακόμα χλιαρό, γαρνίροντας το με λίγη σαντιγί-είναι απίθανο!

Προσαρμοσμένη από εμένα συνταγή από το περιοδικό: 'Better Homes and Gardens'.





    ΥΛΙΚΑ:
  • 3 κούπες αλεύρι 
  • 1.5 κούπα ζάχαρη-1 καστανή, και μισή λευκή
  • 1 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1 κγ αλάτι
  • 3-4 μήλα-granny smith και golden delicious
  • 1 κι 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίννη
  • 1 κούπα αμύγδαλα 
  • κρέμα γάλακτος για σαντιγί-προαιρετικά




      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε ένα μακρόστενο ταψί των 22 επί 30 εκ. περίπου, στρώνοντας το με μια κόλλα αντικολλητικό χαρτί.
  2. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τα αμύγδαλα πάνω του, και τοποθετείστε τα στον φούρνο για 8-9 λεπτά, να καβουρντιστούν. Βγάλτε τα από τον φούρνο, και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο. (Εάν είναι αναποφλοίωτα τα αμύγδαλα σας, μόλις τα βγάλετε, τοποθετείστε τα μέσα σε μια πετσέτα, και τρίψτε τα απαλά, για να φύγει η φλούδα τους.)  
  3. Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, ενώστε όλα τα στεγνά υλικά: αλεύρι, ζάχαρες, αλάτι, σόδα. Ανακατέψτε τα καλά, και κάντε μια τρύπα στην μέση. 
  4. Κόψτε τα μήλα σας σε μικρά τετραγωνάκια. Αλέστε τα αμύγδαλα στο μούλτι-τα θέλουμε χοντροαλεσμένα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετείστε τα αυγά, χτυπήστε τα ελαφρά, προσθέστε το ελαιόλαδο, την βανίλια, και τέλος, τα κομμένα μήλα και τα αμύγδαλα. 
  6. Χύστε όλο το μείγμα του αυγού μέσα στο μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε μέχρι μόλις να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή. 
  7. Ρίξτε την ζύμη μέσα στο ταψί, και στρώστε την με την σπάτουλα ή την κουτάλα σας. Τοποθετείστε στον φούρνο για 35-40 λεπτά, ή μέχρι το κέικ να ροδίσει πολύ, και οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.
  8. Βγάλτε από τον φούρνο, κι αφήστε το να κρυώσει για περίπου 1 ώρα- σε αυτό το στάδιο μπορείτε να το σερβίρετε, με λίγη κρέμα στο πλάϊ, ή να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς πριν το φάτε. 






Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake