Translate

Τάρτα Κρεμμυδιών ή Tarte a l'ognion!

Λίγες μέρες πριν, ο διαγωνισμός των chips Lay's έληξε, ανακοινώθηκαν οι μυστικές γεύσεις, και οι τρεις τυχεροί νικητές που τις μάντεψαν! Κέρδισαν ο καθένας από 10.000 Ευρώ, και την ικανοποίηση ότι η γεύση τους δεν τους διέψευσε.
Την ίδια ικανοποίηση κέρδισα κι εγώ! Μια από τις τρεις γεύσεις την μάντεψα σωστά, και στην μια έπεσα πολύ κοντά, με μόνη αλλαγή ότι ήταν πίτσα κι όχι μακαρονάδα, και στην τρίτη το ίδιο-τάρτα κι όχι σούπα. Πίστευα ότι το μπλε πακέτο ήταν κοτόπουλο τίκα μασάλα, το κόκκινο μακαρονάδα Ντιάβολα και το πράσινο γαλλική κρεμμυδόσουπα.

Οι γεύσεις είναι:
  • Μπλε πακέτο: Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα-Ινδικό
  • Κόκκινο πακέτο: Πίτσα Ντιάβολα-Ιταλικό
  • Πράσινο πακέτο: Τάρτα Κρεμμύδι-Γαλλικό
Έχοντας φάει πολλά πακέτα από την κάθε γεύση, κατέληξα η πιο αγαπημένη μου να γίνει τελικά η πράσινη! Όταν έμαθα τι είναι λοιπόν, θυμήθηκα την υπέροχη τάρτα κρεμμυδιού της φίλης μου της Έλλης. Οικογενειακή συνταγή της, που έδωσε στην αδερφή μου, και την 'έκλεψα' κανονικά από το βιβλίο συνταγών της. Όσες φορές κι αν την φάω μου αρέσει το ίδιο, και το καλύτερο? Είναι πολύ εύκολο να την φτάξετε. Την έχω 'πειράξει' ελάχιστα-δεν μπορώ ποτέ να αντισταθώ-και πραγματικά είναι πάντοτε ένα ορεκτικό που εξαφανίζεται σε όλα τα τραπέζια που την έχουμε φτιάξει.

Ευχαριστώ τα Lay's λοιπόν, που μου έδωσαν την ευκαιρία να την μοιραστώ μαζί σας, γιατί δεν το είχα κάνει ως τώρα!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 1 πακέτο μανιτάρια μεγάλα λευκά ή καστανά 
  • 2 πολύ μεγάλα κρεμμύδια ή 4 μικρότερα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 300 γρ τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 1 κρέμα γάλακτος των 200 ml περίπου
  • 2 αυγά και 1 κρόκο
  • 1/2 κύβο βοδινού
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί-εγώ χρησιμοποίησα Moscato και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε μια ταρτιέρα λαδώνοντας την. Βγάλτε το έτοιμο φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο, και αφήστε το για 10 περίπου λεπτά πριν το στρώσετε στην ταρτιέρα. Όταν το στρώσετε-και στα πλάγια-τρυπήστε όλη την επιφάνεια του με ένα πιρούνι.
  2. Κόψτε τα κρεμμύδια σας σε λεπτές φέτες, και τα μανιτάρια το ίδιο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο, και λιώστε το σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει, προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, και σωτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν καλά-10 λεπτά περίπου. 
  3. Όταν αρχίσουν να σκουραίνουν. προσθέστε το κρασί και τον κύβο, ανακατέψτε, αφήστε να πάρουν μια βράση και σβήστε τα. 
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα, και προσθέστε ελάχιστο αλάτι, αρκετό πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το τυρί-κρατώντας λίγο για να πασπαλίσετε την τάρτα.
  5. Γεμίστε την τάρτα με το περιεχόμενο του τηγανιού, και προσθέστε το μείγμα του μπολ. Με ένα κουτάλι απλώστε το όσο μπορείτε να πάει παντού.
  6. Πασπαλίστε την τάρτα με το υπόλοιπο τυρί, προσθέστε και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ψήστε για 20-25 λεπτά. Η τάρτα είναι έτοιμη όταν έχει ροδοκοκκινήσει και φουσκώσει αρκετά. 
  7. Αφήστε την να κρυώσει αρκετά κι απολαύστε την! 



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake