Translate

Βραζιλιάνικες Μπουκίτσες από Peanuts

Τα 'cajuzihno' είναι παραδοσιακά γλυκάκια-μπουκίτσες της Βραζιλίας. Λέγονται έτσι-μικρά κάσιους σε ελεύθερη μετάφραση-επειδή αναπαριστούν το φρούτο caju, που είναι το φρούτο από το οποίο βγαίνουν τα κάσιους! Το περίεργο είναι όμως, ότι δεν περιέχουν ίχνος από cashews, αλλά φτιάχνονται με peanuts, κακάο, ζαχαρούχο γάλα και βούτυρο. Η βερσιόν που σας δίνω εδώ, είναι της blogger Ana Sandee την οποία ακολουθώ στο instagram. Οι λογαριασμοί της: 'Colorful Foodie' και 'Brazilian Fusion', είναι τέλειοι, και βρίσκω τον εαυτό μου να θέλει να φτιάξει σχεδόν τα πάντα από όσα ανεβάζει!
Το φρούτο cajuzinho

Σε αυτήν την συνταγή λοιπόν, έκανε τα cajuzinho light, και εγώ το πήγα λίγο παρακάτω, και τα έκανα εντελώς νηστίσιμα. Φτιάχνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, και είναι τρελά νόστιμα!
Έχω χρησιμοποιήσει ζάχαρη και γάλα καρύδας, αλλά εάν δεν τα έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ή μαύρη ζάχαρη και γάλα αμυγδάλου ή όποιο άλλο θέλετε. Εάν δεν νηστεύετε, απλώς χρησιμοποιήστε αγελάδος ή ζαχαρούχο και αφαιρέστε την ζάχαρη!

     ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ αράπικα φυστίκια-ψημένα και χωρίς την φλούδα τους-ανάλατα
  • 4 κσ ζάχαρη καρύδας
  • 2 κσ κακάο
  • 1/3 κούπας γάλα καρύδας ή όποιο άλλο θέλετε
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ξεφλουδίστε τα φυστίκια σας. Τοποθετήστε τα στο μούλτι και ψιλοαλέστε τα. Εγώ κατά λάθος έβαλα όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι, και βγήκαν λίγο πιο χοντροκομμένα από ότι έπρεπε, αλλά και πάλι τα γλυκάκια βγήκαν...κολασμένα!
  2. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Με τα χέρια σας, παίρνετε μικρές μπαλίτσες και τις πλάθετε σε σχήμα cashew. Μπορούν να γίνουν και σε μπαλίτσες όμως, σαν τρουφάκια.
  3. Σε ένα μπολ, τοποθετείτε την ζάχαρη, και τα κυλάτε μέσα ένα ένα, να καλυφθούν καλά. 
  4. Τοποθετείτε ένα peanut στην κορυφή, και τοποθετείτε τα γλυκάκια σε χαρτάκια για σοκολατάκια ή μίνι cupcakes.
  5. Μένουν εκτός ψυγείου, αλλά κρύα είναι ακόμα πιο νόστιμα! 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake