Translate

Κοτόπουλο με Σέσκουλα

Τα σέσκουλα έχουν εμφανιστεί και πάλι στις λαϊκές αγορές. Τα αγαπώ πολύ, για το diversity τους κι εξηγούμαι: μπορείς να κάνεις πολλά με αυτά-να τα φας μόνα τους βραστά, να τα βάλεις σε πίτες, να αντικαταστήσεις μια πληθώρα άλλων λαχανικών σε πολλά φαγητά, ακόμα και ντολμάδες να τα κάνεις! Είναι ένα πολύ νόστιμο κι ευεργετικό λαχανικό, κι εδώ σας το προτείνω σε φαγητό μαμαδίστικο, ξυνούλι και πολύ πολύ εύκολο. Άνιθος, φρέσκο κρεμμυδάκι, σπανάκι, σέσκουλα και κοτόπουλο, ενώνονται με αυγολέμονο...Μμμμμμμμμ!

     ΥΛΙΚΑ:
  • 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
  • 2 μάτσα σέσκουλα
  • 1 κιλό περίπου φρέσκο σπανάκι
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 κσ κορνφλαουρ ή ρυζάλευρο
  • αλάτι, πιπέρι

      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Πλύντε καλά τα μπούτια, αφαιρώντας τις όποιες τριχούλες. Στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας, και αλατοπιπερώστε τα.
  2. Πλύντε και κόψτε σε χοντρές λωρίδες τα σέσκουλα. Πλύντε καλά και το σπανάκι, 1-2 φορές για να φύγουν όποια χώματα,  και αφαιρέστε τις ρίζες. Κόψτε το σε πολύ χοντρά κομμάτια και αυτό. Κόψτε σε χοντρές ροδέλες τα κρεμμυδάκια. 
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε το ελαιόλαδο και ανάψτε το μάτι σε μεγάλη ένταση. Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέστε το κοτόπουλο και σωτάρετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι  να ροδίσει. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, και σωτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα. 
  4. Ρίξτε το κρασί, αφήστε το φαγητό να πάρει βράση για 2-3 λεπτά, και προσθέστε όλα τα λαχανικά-σέσκουλα, σπανάκι, άνιθο-αλάτι, πιπέρι. Κλείστε την κατσαρόλα με καπάκι για λίγο. Το σπανάκι θα χάσει πολύ γρήγορα τον όγκο του, οπότε στα 5 λεπτά περίπου, ανοίξτε την κατσαρόλα, και ανακατέψτε. 
  5. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια, κι αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά. Ελέγξτε για νερό προς το τέλος-θέλουμε να έχει ζουμάκι. 
  6. Όταν το κοτόπουλο έχει μαλακώσει εντελώς, φτιάξτε το αυγολέμονο: χτυπήστε τα αυγά με πιρούνι ή αυγοδάρτη σε ένα μπολ. Ενώστε τον χυμό των λεμονιών με το κορνφλαουρ ανακατεύοντας το μείγμα πολύ καλά με ένα πιρούνι, και ενώστε τον σιγά σιγά με τα αυγά, χτυπώντας τα με το πιρούνι. 
  7. Πάρτε λίγο ζουμί από το φαγητό που σιγοβράζει, κι ενώστε το με το αυγολέμονο χτυπώντας το ζωηρά για να μην κόψει. Επαναλάβετε όσες φορές μπορείτε-το ζουμί δεν θα είναι πάρα πολύ-και τέλος, ρίξτε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με μια μεγάλη κουτάλα, και μετά κουνώντας την κατσαρόλα γύρω γύρω με τα χέρια σας-κρατώντας την με προσοχή από τα χερούλια! Αφήστε όλο το φαγητό σε χαμηλή φωτιά  ανακατεύοντας απαλά, για 1-2 λεπτά, μέχρι να δείτε την σάλτσα να πήζει. Σβήνετε το μάτι, και σερβίρετε αμέσως.
    

Comments

  1. ενδιαφερον συνδυασμος!! δεν τον εχω ξαναδει!!! πρειε να ειναι νοστιμο

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake