Translate

Εύκολη Pavlova


Έφτασαν οι μέρες όπου λίγο ως πολύ οι πιο πολλοί από εμάς μπαίνουν στην κουζίνα και δημιουργούν πολλά υπέροχα φαγητά για τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια. Ένα από τα κλασικά γλυκά που έφτιαχνε πάντοτε η μαμά μου στα τραπέζια της, ήταν η Πάβλοβα. Απλά πράγματα, μαρέγκα και σαντιγί από τον Βάρσο, κονιάκ και φράουλες, άντε και κανένα αμύγδαλο, και είχε μια τούρτα έτοιμη in no time! Ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξω αυτό το γλυκό σε τραπέζι, και να μην εξαφανιστεί! Έχω δοκιμάσει όποια παραλλαγή μπορείτε να φανταστείτε, πειραματιζόμενη με τα ποτά, με τις μαρέγκες-έχω φτιάξει αρκετές συνταγές ψάχνοντας για την καλύτερη-την κρέμα, και τα φρούτα. Πάντοτε καταλήγω ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου γλυκό.
Πρόσφατα βρέθηκα στα Marks and Spencer food halls, που-επιτέλους-ήρθαν στην Αθήνα! Δεν θα σας αναλύσω πόσες ώρες έχω περάσει μέσα σε αυτά τα μαγαζιά σαν φοιτήτρια στο Λονδίνο, και πόσο τα λατρεύω! Θα σας πω όμως ότι έχουν εξαιρετικές φωλιές μαρέγκας, και πολλά τέλεια πράγματα για συνδυάσετε μαζί τους-κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, μάνγκο κομπόστα, σάλτσες-αχ αυτές οι σάλτσες-fudge και sauce σε γεύσεις λευκής σοκολάτας, αλμυρής καραμέλας και άλλες, mousse mix φράουλας και λεμονιού και πολλά διακοσμητικά-από αληθινή λευκή σοκολάτα ή καραμέλα, τρούφα, αστεράκια και άλλα πολλά!
Όταν είδα όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνετε ότι άρχισα να τα αφαιρώ από τα ράφια λες και είχαμε πόλεμο! Οι μαρέγκες ήταν ήδη έτοιμες σε ατομικές πάβλοβες στο μυαλό μου...
Σας προτείνω να παίξετε με τις γεύσεις, να πειραματιστείτε, και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Εδώ σας προτείνω δύο βερσιόν από τις άπειρες που μπορείτε να φτιάξετε: με φρούτα του δάσους και fudge λευκής σοκολάτας, και με μάνγκο και sauce αλμυρής καραμέλας.
Έχω χρησιμοποιήσει μια απλή σαντιγί, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και την mousse mascarpone που σας προτείνω εδώ.
Καλή σας επιτυχία και χρόνια πολλά!!!

     ΥΛΙΚΑ:
  • έτοιμες φωλιές μαρέγκας Marks and Spencer- βγαίνουν σε πακέτα των 8, οπότε υπολογίστε βάσει ατόμων που θα έχετε στο τραπέζι σας.
  • Για τις 'κόκκινες' χρησiμοποίησα: Strawberry Mousse Mix, Raspberry Dessert Sauce, White Chocolate Fudge Sauce, Belgian White Chocolate Chunks, Shimmer Stars και British Summer Fruit Selection.
  • Για τις 'κίτρινες' χρησιμοποίησα: Lemon Mousse Mix, Toffe Desert Sauce, Salted Caramel Sauce, All Butter Fudge Cubes και Mango Slices.
  • Για την κρέμα: 400 ml κρέμα γάλακτος (είναι αρκετή για 8 φωλιές), και μία κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Μπορείτε να βάλετε και λιγότερη-προσωπικά προτιμώ την κρέμα ακόμα πιο άγλυκη.


      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Καλό είναι να φτιάξετε τις μαρέγκες όσο πιο τελευταία στιγμή γίνεται-λίγο πριν καταναλωθούν-ή έστω πριν ξεκινήσει το τραπέζι σας, και να τις βάλετε στο ψυγείο. 
  2. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος-κατευθείαν από το ψυγείο-μαζί με την ζάχαρη, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να πήξει σε μια απαλή σαντιγί, που να στέκεται. 
  3. Τοποθετήστε τις μαρέγκες σας εκεί όπου θα τις σερβίρετε, και ετοιμάστε τις δύο σάλτσες fudge, τοποθετώντας τις στον φούρνο μικροκυμάτων-χωρίς καπάκι-για 10-20 δευτερόλεπτα. Θέλουμε να γίνου λίγο πιο ρευστές, και όχι να λιώσουν. Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε τις  για λίγο τοποθετώντας τις μέσα σε δοχείο με πολύ ζεστό νερό.
  4. Φτιάξτε τις 'κόκκινες' φωλιές ως εξής: τοποθετήστε σε κάθε μια 1-2 κγ από το Strawberry Mousse Mix. Γεμίστε με φρούτα από τα British Summer Fruit Selection. Περιχύστε με λίγο White Chocolate Fudge Sauce, εάν θέλετε προσθέστε λίγα κυβάκια λευκής σοκολάτας- Belgian White Chocolate Chunks-και προσθέστε δύο περίπου κουταλιές κρέμας από πάνω. Προσθέστε λίγα φρούτα ακόμα, λίγο fudge, λίγη Raspberry Dessert Sauce, και λίγα Shimmer Stars για διακόσμηση.
  5. Για τις κίτρινες, τοποθετήστε 1-2 κγ από το Lemon Mousse Mix, προσθέστε 1-2 φέτες μάνγκο, λίγη Salted Caramel Sauce, και εάν θέλετε κυβάκια καραμέλας γάλακτος- All Butter Fudge Cubes. Προσθέστε 2 κσ κρέμα, άλλη μια φέτα μάνγκο, περιχύστε με λίγη ακόμα sauce, προσθέστε λίγη κρέμα ακόμα από πάνω, και τελειώστε με κυβάκια καραμέλας πάλι, και λίγη Toffe Desert Sauce.
  6. Μπορείτε εάν θέλετε να περιχύσετε τις φωλιές μαρέγκας με λίγο κονιάκ ή λικέρ μαστίχας, πριν ξεκινήσετε να τις προετοιμάζετε. Τα γλυκά σας είναι έτοιμα προς κατανάλωση! 

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake