Translate

Τρουφάκια Χιονάνθρωποι

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα εύκολο κέρασμα που θα στολίσει τον μπουφέ με τα γλυκά ή το τραπέζι σας, για αυτές τις γιορτινές ημέρες, αλλά χωρίς να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα φτιάχνοντας το; Αυτή είναι η συνταγή σας! Τα Τρουφάκια Oreo ξέρω ότι σας άρεσαν πολύ, γιατί μπαινοβγαίνουν συχνά στην λίστα με τις 10 δημοφιλέστερες συνταγές του blog. Αυτά εδώ τα τρουφάκια, φτιάχνονται με την ίδια συνταγή, αλλά καλύπτονται με λευκή σοκολάτα και μετατρέπονται σε υπέργλυκα χιονανθρωπάκια πολύ εύκολα! Ψάχνοντας το διαδίκτυο, ανακαλύπτεις πολλές τέτοιες έξυπνες και χαριτωμένες ιδέες.
Δοκιμάστε τα!

     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο cream cheese, το οικογενειακό μέγεθος
  • 2 πακέτα μπισκότα Oreo's
  • 3 πλάκες λευκής κουβερτούρας
      Για την διακόσμηση:
  • 2 περίπου κουτάκια mini oreos
  • λίγη λιωμένη μαύρη κουβερτούρα και λίγη λευκή που θα χρωματίσετε πορτοκαλί ή μια δόση royal icing που θα χρωματίσετε μαύρο και πορτοκαλί, ή διακοσμητικά που ταιριάζουν για μυτούλα και ματάκια-χρωματιστή τρούφα και μαύρες μπιλίτσες πχ.


      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, και τα τρίβουμε αρκετά. 
  2. Σε ένα μπολ, ή στο μπλέντερ, ενώνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το cream cheese, και με τα χέρια μας, ή τις λεπίδες, ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια ζύμη. 
  3. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε σε έναν δίσκο στρωμένο με λαδόχαρτο. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Μπορούμε να τα αφήσουμε και για παραπάνω χρόνο.
  4. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι, ή στον φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας κάπου κάπου για να μην καεί. Η λευκή κουβερτούρα θέλει προσοχή, και συχνό ανακάτεμα, γιατί καίγεται εύκολα.
  5. Όταν τα βγάλουμε από την κατάψυξη, τα πιάνουμε ένα ένα με μια οδοντογλυφίδα ή ξυλάκια για σουβλάκι, και τα βουτάμε μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα, προσπαθώντας να τα καλύψουμε ολόκληρα. Αφήνουμε να τρέξει όποια έξτρα σοκολάτα, και τα τοποθετούμε στον δίσκο μας. 
  6. Προσθέτουμε τα καπελάκια σε κάθε ένα που ακουμπάμε στον δίσκο, και στο τέλος, τοποθετούμε ματάκια, μύτες και χαμόγελα με ένα κορνέ με πολύ λεπτή μύτη. 
  7. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Όταν γίνει ματ η σοκολάτα, είναι έτοιμα.
  8. Τα συντηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να φαγωθούν, και μπορούμε να τα σερβίρουμε μέσα σε χαρτάκια για μικρά cupcakes.    


Comments

  1. Γεια σας !θα ήθελα να τα κάνω για την γιορτή του γιου μου στο σχολείο. πόσα κομμάτια βγάζει η συνταγη?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake