Translate

Ψαρονέφρι με Μέλι και Σουσάμι


Το ψαρονέφρι είναι ένα 'εύκολο' κρέας. Μαγειρεύεται συνήθως με την ίδια μέθοδο, και απλώς αλλάζουν τα υλικά της σάλτσας του. Πρώτα το τσιγαρίζουμε λίγο και μετά προσθέτουμε υγρό, και το αφήνουμε να ψηθεί. Τόσο απλό.
 Αυτό το ψαρονέφρι θυμίζει κινέζικο φαγητό, και αυτή δεν ήταν η πρόθεσή μου. Άρεσε τόσο πολύ όμως, που η πρόθεση ξεπεράστηκε, και το ψαρονέφρι αυτό προστέθηκε στο βιβλίο με τις δικές μου συνταγές ! Χρειάζεται-ειδικά προς το τέλος του ψησίματος του-να έχετε τον νου σας να μην αρπάξει η σάλτσα. Σας δίνω ακριβείς χρόνους, αλλά η δικιά μου κουζίνα είναι γκαζιού και άρα αρκετά δυνατή. Για κεραμική εστία να υπολογίσετε λίγο παραπάνω.



       ΥΛΙΚΑ:

  • 2 μέτρια ψαρονέφρια
  • 1 κσ μέλι
  • 2 κγ αγγλική μουστάρδα
  • 1 κσ soy sauce
  • 2 κσ σησαμέλαιο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 φλυτζανάκι σουσάμι
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


      ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Ξεπλένουμε καλά το χαρονέφρι και αφαιρούμε όποια εξωτερικά λίπη. Το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε βαθύ τηγάνι τοποθετούμε το σησαμέλαιο, και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, να ροδίσει καλά, για περίπου 6-8 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ενώνουμε το μέλι με την μουστάρδα και την σόγια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Όταν το κρέας έχει ροδίσει, ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί αρκετά, περίπου 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε πιπέρι, και ρίχνουμε την σάλτσα του μελιού. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, κλείνουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ψήνουμε έτσι για περίπου 30 λεπτά. Ελέγχουμε κάπου κάπου, και στο τέλος τρυπάμε το ψαρονέφρι με πιρούνι για να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμο.
  6. Η σάλτσα του θα είναι σκόυρα και πηχτή. Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι. 






Comments

  1. βγήκε τέλειο! και πολύ ζουμερό! έκανα μια δυο αλλαγούλες, λόγω ελλείψεως υλικών.. δεν είχα σόγια σως και έβαλα λίγο βαλσάμικο και 1/2 κ.γ. μελάσσα.. το τσιγάρισα στο ελαιόλαδο και έβαλα μαύρο σουσάμι.. φοβερό! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake