Translate

Μπούτια Γαλοπούλας στον Φούρνο και Σούπα


Η σούπα γαλοπούλας είναι ένα φαγητό που μπορώ να τρώω ασταμάτητα. Η βραστή γαλοπούλα όμως δεν είναι τόσο νόστιμη όσο το βραστό κοτόπουλο πουμένει όταν φτιάχνω κοτόσουπα.  Αυτήν την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Χριστίνα Λουκά, και μπορώ να πώ οτι είναι εξαιρετική. Τα μπούτια της γαλοπούλας μπαίνουν στον φούρνο μετά το βράσιμο με μία απλή σάλτσα από κύβους, και βγαίνουν τραγανά και πεντανόστιμα...


      ΥΛΙΚΑ:


  • 6 μπούτια γαλοπούλας
  • 2 κρεμμύδια
  • 2-3 καρότα
  • 10-15 κόκκους μπαχάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κύβοι ζωμού συμπυκνωμένου-κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 4-5 αυγά
  • 2 κσ ρυζάλευρο ή κορν φλαόυρ
  • 3-4 λεμόνια στιμμένα
  • 1-2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ


      ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Ξεπλένουμε καλά τα μπούτια της γαλοπούλας.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια καθαρισμένα αλλά ολόκληρα, τα καρότα, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και τα μπούτια της γαλοπούλας.
  3. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με δροσερό νερό, να καλύψει αρκετά τα μπούτια. Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπούτια και τα τοποθετούμε σε μεγάλο πυρέξ. Αφαιρούμε και τα υπόλοιπα-κρεμμύδια, καρότα, δάφνη και μπαχάρι, και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 ακόμα λεπτά.
  4. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου.
  5. Λιώνουμε τους κύβους σε μία κούπα βραστό νερό, και περιχύνουμε τα μπούτια. Τα τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει αρκετά και είναι τραγανά.
  6. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας πρώτα καλά τα αυγά και προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού λίγο λίγο. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
  7. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, έχοντας την φωτιά πολύ χαμηλά, παίρνουμε ζωμό και τον τοποθετούμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη πολύ γρήγορα. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το μπολ μας, και μετά επαναλαμβάνουμε αντίστροφα. Παίρνουμε δηλαδή από το μείγμα με το αυγολέμονο και τοποθετούμε στην κατσαρόλα μας, ανακατεύοντας συνεχώς.
  8. Η σούπα θα αρχίσει να πήζει. Σβήνουμε την φωτιά μας, και ανακατεύουμε απαλά για μερικά ακόμα λεπτά.
  9. Σερβίρουμε την σούπα και την γαλοπούλα σε άλλο πιάτο. 














Comments

  1. Λάτρης της γαλοπούλας και του κοτόπουλου, δεν γινόταν να χάσω αυτήν τη συνταγή! Έξυπνο το να ψήνουμε τα μπούτια. Φαντάζομαι ότι θα βγαίνει πιο νόστιμη η σουπίτσα!
    Καλό μεσημέρι και φυσικά... καλή όρεξη!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake