Translate

Γιουβέτσι Κατσαρόλας με Λουκάνικο Κουνελιού

Σήμερα το μενού είναι εντελώς νέο-ελληνικό! Θα εξηγηθώ αμέσως.
Τον προηγούμενο μήνα, προμηθεύτηκα από το φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις", υπέροχα τοπικά προϊόντα! Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω ένα φαγητό μόνο με αυτά-εξαιρετικό λουκάνικο από κουνέλι της Φάρμας Τρομπέτα, παραδοσιακό σπιτικό κριθαράκι του εργαστηρίου Μastelo, γλυκό και καυτερό Πιπερόμελο του Ναουμίδη, και πικάντικο τυρί Σαν Μιχάλη του τυροκομείου Ζωζεφίνος από την Σύρο.

'Ολα αυτά μαζί, ενωμένα σε ένα αυτοσχέδιο και γρήγορο γιουβέτσι κατσαρόλας, έστειλαν τον ουρανίσκο μου στον 7ο ουρανό! Τα γνήσια Ελληνικά προϊόντα έχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου πάντα, και χαίρομαι τόσο πολύ όταν ανακαλύπτω κάποια νέα κι ευφάνταστα, και πάνω από όλα καλής ποιότητας, όπως τα λουκάνικα από κρέας κουνελιού σε αυτήν την συνταγή! Τα προϊόντα του Ναουμίδη είναι όλα απίθανα, και με τυρί από τον Ζωζεφίνο σας έχω προτείνει παλαιότερα τα γεμιστά κεφτεδάκια μου, με το απίθανο γροθοτυράκι του.
Πραγματικά βρείτε όλα τα παραπάνω, και απλώς δοκιμάστε τα. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν όσο και σε εμάς που τα δοκιμάσαμε στο φεστιβάλ κι ενθουσιαστήκαμε.

     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο λουκάνικα κουνελιού
  • 1 βαζάκι Πιπερόμελο
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 3 κούπες ζεστό νερό
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • 100 γρ τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη
  • αλάτι, πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ: 
  1. Κόψτε το λουκάνικο σε φέτες. 
  2. Θα χρειαστείτε ένα βαθύ τηγάνι ή μια μεσαία κατσαρόλα. Τοποθετείστε το σε δυνατή φωτιά, και προσθέστε το λάδι. Προσθέστε το λουκάνικο και σωτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  3. Παράλληλα, λιώστε τις ντομάτες στο μούλτι. Όταν το λουκάνικο είναι έτοιμο-ελαφρά ροδισμένο-ρίξτε τις ντομάτες στην κατσαρόλα σας, και αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο θα έχει σκουρύνει η σάλτσα αρκετά.
  4. Προσθέστε το πιπερόμελο, το ζεστό νερό, ανακατέψτε, και μόλις πάρει βράση, προσθέστε το κριθαράκι. Ανακατέψτε, κλείστε με καπάκι, και χαμηλώστε εντελώς την φωτιά. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά, κι ελέγξτε για νερό. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το κριθαράκι σας. Σε αυτό το σημείο δοκιμάστε και για αλατοπίπερο-το πιπερόμελο είναι αρκετά έντονο, το ίδιο και το τυρί που θα προσθέσετε, οπότε με προσοχή το αλάτι. 
  5. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, αλλά έχει και λίγη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως, και πασπαλίστε το κάθε πιάτο με λίγο Σαν Μιχάλη. Καλή σας απόλαυση!




   

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake