Translate

Τάρτα Γιαούρτι-Λεμόνι

Πάλι βρήκα φρέσκα raspberries-σμέουρα-μπροστά μου, και φυσικά δεν τα άφησα ανεκμετάλλευτα! Θα ομολογήσω ότι μου πήρε αρκετό χρόνο να αποφασίσω τι θα τα κάνω, και στο τέλος κατέληξα σε αυτό το εύκολο και δροσιστικό γλυκό μιας και ήθελα να κρατήσω τα φρούτα ολόκληρα, να το φάμε άμεσα και να είναι σχετικά ελαφρύ.
Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε μόνοι σας την ζύμη της τάρτας φτιάχνοντας την εύκολη ζύμη, αλλά εδώ προτίμησα μια έτοιμη. Η διαδικασία είναι απλή: ψήνετε την τάρτα, την αφήνετε να κρυώσει, και μετά την γεμίζετε με την-πανεύκολη-γέμιση.

Η γέμιση είναι βασισμένη σε ένα εύκολο λεμονογλυκό που φτιάχνω συχνά-λεμόνι, γιαούρτι και λίγη ζάχαρη-και το οποίο δεν σας έχω προτείνει εδώ. Ο λόγος είναι ότι μπορείς να το φτιάξεις με τόσους πολλούς τρόπους και να διαφοροποιήσεις τα βασικά υλικά, με αντίστοιχο αποτέλεσμα κάθε φορά. Η mousse λεμόνι, είναι ένα παράδειγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο γιαούρτι, ή να προσθέσετε κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο ή και cream cheese. Αυτά τα υλικά γενικά δένουν πολύ μεταξύ τους, και με την σωστή ποσότητα χυμού λεμονιού, πήζουν υπέροχα σε μια δροσερή κι αφράτη mousse.

     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 έτοιμη βάση για τάρτα
  • 3 γιαούρτια-600 γρ περίπου
  • 3-4 κσ άχνη ζάχαρη και λίγη για το πασπάλισμα
  • 2-3 λεμόνια
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος-200 ml περίπου
  • 250 γρ φρέσκα σμέουρα
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1/2 βανιλίννη


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε την έτοιμη ζύμη εκτός ψυγείου για 15-20 λεπτά. Απλώστε την σε ταρτιέρα, και τρυπήστε με ένα πιρούνι σε τακτά διαστήματα. Στρώστε την επιφάνεια της με αλουμινόχαρτο, και τοποθετήστε όσπρια από πάνω-ρεβύθια, φασόλια, ότι έχετε πρόχειρο-τα οποία θα απλώσετε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνετε για 35-40 λεπτά, προσέξτε απλώς να μην αρπάξει στο τέλος. όταν είναι έτοιμη, την βγάζετε από τον φούρνο και την τοποθετείτε πάνω σε σχάρα και σε δροσερό μέρος ώστε να κρυώσει γρήγορα.
  2. Πάρτε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και στύψτε τα και τα δύο. 
  3. Όταν είναι εντελώς κρύα, ετοιμάστε την γέμιση. Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, ενώστε τα γιαούρτια με την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε την βανίλια, το ξύσμα και την άχνη. Ανακατέψτε, και προσθέστε το λεμόνι λίγο λίγο ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Η γέμιση σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να έχει πήξει αρκετά.
  4. Γεμίστε την τάρτα, απλώνοντας την γέμιση να πάει παντού με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα. Σε αυτό το στάδιο τοποθετείστε την στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Εγώ δεν έκανα το βήμα αυτό, και πάλι μια χαρά φαγώθηκε! Απλώς όσο μένει πήζει, οπότε εάν δεν βια΄ζεστε, θα είναι πιο σωστή η συστασή της.
  5. Προσθέστε τα φρούτα στη  μέση, πασπαλίστε τα με λίγη άχνη, και η τάρτα σας είναι έτοιμη!


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake