Translate

Τηγανιτά Σπαράγγια

Ενώ όταν ήμουν μικρή τα σπαράγγια δεν μου άρεσαν καθόλου, τώρα μπορώ να γράψω έκθεση ολόκληρη πάνω στις θετικές επιδράσεις τους για την υγεία και την υπέροχη γεύση τους ! Είναι ένα λαχανικό που τρώγεται ψητό, τηγανιτό, και βραστό, και συνοδεύει τέλεια όλα τα είδη πιάτων.
Επειδή με έχετε ρωτήσει σε πολλά mail για το πώς μαγειρεύονται ιδανικά, σας δίνω εδώ έναν από τους αγαπημένους μου τρόπους, που είναι πανεύκολος και αναδυκνύει την γεύση τους τέλεια.


     ΥΛΙΚΑ:

  • 1 μάτσο φρέσκα σπαράγγια
  • 2-3 κσ ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     ΟΔΗΓΙΕΣ:


  1. Ξεπλένουμε καλά τα σπαράγγια, και τα καθαρίζουμε ως εξής: κόβουμε τις κάτω άκρες τους στα 5-7 εκατοστά. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, ή με το εργαλείο που ξεφλουδιζουμε τις πατάτες, κόβουμε λεπτές φλούδες από κάτω κάτω.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και σωτάρουμε τα σπαράγγια για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να 'κρατάνε'.
  3. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τριμμένο πιπέρι, και καταναλώνουμε αμέσως. Μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι , και εαν θέλουμε, να συνοδεύσουμε με sauce hollandaise.








Comments

  1. Ευχαριστώ πολύ gourmelita! Όπως πάντα οι οδηγίες σου είναι αναλυτικοτατες, ότι πρέπει για αρχάριους στη κουζίνα!!!!��❤️❤️❤️

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake