Translate

Αυγά με Κουκιά και Άγρια Σπαράγγια


Τα άγρια σπαράγγια τα έψαχνα καιρό τώρα. Είμαι όμως ένας άνθρωπος που δεν προλαβαίνει να 'ξεβολευτεί' και πολύ, οπότε εάν δεν τα έβρισκα μπροστά μου σε κάποια από τις κοντινές μου αγορές...δεν θα τα έβρισκα καθόλου. Ευτυχώς, ένας καλός κύριος τα έφερε στην λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου, και χάρηκα τόσο, που κρατήθηκα να μην τον φιλήσω!
Τα φρέσκα κουκιά τα υπεραγαπώ, οπότε αποφάσισα να τα ενώσω μεταξύ τους, και το τρίτο συστατικό-τα αυγά-απλώς τα λατρεύω, και έτσι το 'πάντρεμα' όλων αυτών των καλών της Ελληνικής φύσης, ήταν αναπόφευκτο...
Το φαγητό αυτό φτιάχνεται πολύ γρήγορα, και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μάτσο σπαράγγια-άγρια κατά προτίμηση 
  • 1 κιλό φρέσκα κουκιά
  • 1/2 μάτσάκι φρέσκο άνηθο
  • 2 αυγά 
  • 2-3 κσ ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι



     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Καθαρίζετε τα κουκιά, αφαιρώντας το εξωτερικό τους περίβλημα. όταν τελειώσετε, τα ξεπλένετε, και τα αφήνετε να στραγγίσουν. 
  2. Πλένετε τα σπαράγγια, κόβετε και αφαιρείτε 5-8 εκατοστά από τις άκρες των κοτσανιών τους.
  3. Σε μια κατσαρόλα, βράζετε αρκετό νερό, και ρίχνετε μέσα τα κουκιά και τα σπαράγγια. Αφήνετε να πάρουν βράση, και βράζετε για 5-6 λεπτά. Όση ώρα βράζουν, πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο.
  4. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνετε. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τον άνηθο, ρίχνετε μέσα τα κουκιά και τα σπαράγγια, και τα σωτάρετε για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με χυμό λεμονιού, και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 
  5. Τηγανίζετε τα αυγά σε λάδι, κλείνοντας το τηγάνι με καπάκι για 1-2 λεπτά, σερβίρετε τα σπαράγγια και τα κουκιά σε ένα πιάτο, και προσθέτετε τα αυγά. Αλατοπιπερώνετε, και απολαμβάνετε!

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake