Translate

Mousse Λευκής Σοκολάτας με Ginger


Ας καλωσορίσουμε την χρονιά που έρχεται με ένα βελούδινο, πολύ αρωματικό και πανεύκολο γλυκό!
Χρειάζονται δύο μόνο υλικά για να φτιαχτεί αυτή η mousse, και μπορείτε να ΄παίξετε΄με τις γαρνιτούρες της, όπως και με την γεύση της. Το καραμελωμένο τζίντζερ που σας προτείνω να προσθέσετε μέσα ταιριάζει απίστευτα, και δίνει μια πιπεράτη νότα στην γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας. Μπορείτε να το προσθέσετε και μόνο σαν γαρνιτούρα όμως, όπως και το κροκάν φουντουκιού που φτιάχνεται και αυτό γρήγορα. Σαν διακόσμηση στην mousse δημιουργεί πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Το δικό μου καραμελωμένο τζίντζερ το βρήκα στα Era Nuts, όπως και τα φουντούκια. Παλαιότερα δεν υπήρχε το τζίντζερ σε αυτήν την μορφή στην Ελληνική αγορά, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει σε όλα σχεδόν τα καταστήματα με ξηρούς καρπούς.
Εύχομαι κι ελπίζω, η νέα χρονιά που έρχεται να είναι πιο ξεκάθαρη, πιο χαρούμενη, πιο ανάλαφρη για όλους μας, και να αξιοποιήσουμε σε αυτήν όλα τα μαθήματα που διδαχθήκαμε μέσα στην χρονιά που αφήνουμε πίσω μας.
Επίσης εύχομαι σε όλους σας καλά μαγειρέματα, γιατί να ξέρετε η απασχόληση στην κουζίνα είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία, και το καλό σπιτικό φαγητό είναι κάτι που χρειάζεται όλοι να έχουμε στην ζωή μας, γιατί περιέχει αγάπη μέσα του...
Χρόνια σας πολλά, με υγεία και χαρές μόνο, και ας είναι το 2014 μια πολύ δημιουργική χρονιά!



      ΥΛΙΚΑ:
  • 1.5 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 170 γρ κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
  • 100 γρ φουντούκια 
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2-3 κομμάτια καραμελωμένο τζίντζερ




      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Κόβουμε το τζίντζερ σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Αλέθουμε στο μίξερ τα φουντούκια μας.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ, την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια, μαζί με 1/4 κούπας από την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά σε μια πηχτή κρέμα. Εναλλακτικά, εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, τα λιώνουμε προσεκτικά σε ένα μπρίκι ανακατεύοντας συνεχώς. όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ενώνουμε τα φουντούκια με την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω από χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς. Το μείγμα θα είναι καφέ. Απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας με ένα κουτάλι, κάνοντας το όσο πιο λεπτό γίνεται. Αφήνουμε να κρυώσει και όταν είναι έτοιμο τοποθετούμε άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί από πάνω και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια με ένα βαρύ αντικείμενο.
  4. Λίγα λεπτά πριν κρυώσει το μείγμα της λευκής σοκολάτας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντυγί. Θέλουμε να έχει μαλακές 'κορφές', οπότε μην την παραχτυπήσετε.
  5. Ενώνουμε την μισή με την λευκή σοκολάτα, και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη και με απαλές κινήσεις την ενώνουμε και αυτήν. Θα έχουμε μια απαλή μους. Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  6. Τοποθετούμε με ένα κουτάλι σε 6 περίπου σκεύη της προτίμησης μας, γαρνίρουμε εάν θέλουμε με κομματάκια τζίντζερ, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες. 
  7. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια του κροκάν πριν σερβίρουμε.

Comments

  1. Μους καταπληκτικό! Λατρεύω το τζιντζερ και μου αρέσει όσοι τολμούν να το χρησιμοποιούν! Το μπλοκ σου είναι πολύ όμορφο και νεανικό.Φιλιά και καλή χρονια

    ReplyDelete
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Το μυστικό είναι να μπεί το τζίντζερ στο τέλος για να μην κόψει η μους! Το άρωμα που δίνει είναι απίθανο! Καλή χρονιά!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake