Translate

Pancakes Γιαουρτιού με Μέλι


'Οποτε βρίσκομαι στην Αμερική, το καλύτερο μου είναι να φάω ένα κλασικό Αμερικάνικο πρωινό σε κάποιο καφέ ή dinner. Ένα πιάτο από όλα αυτά που πάντοτε παραγγέλνω, είναι τα pancakes. Η ποικιλία που υπάρχει σε αυτά είναι μεγάλη. Εδώ σας δίνω μια πιο ελληνική εκδοχή τους.
  Αφράτα, μαλακά pancakes, γαρνιρισμένα με ένα υπέροχο σιρόπι από μέλι, γιαούρτι και βούτυρο...πρωινή ευδαιμονία το λέω εγώ, πείτε το όπως θέλετε εσείς ! Αυτή η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εμένα, και την ανακάλυψα σε αμερικάνικο περιοδικό (Gourmet) του 2000. Κανονικά περιέχει ξινή κρέμα, και αντί για μέλι σιρόπι σφενδάμου. Προσωπικά προτιμώ το μέλι χίλιες φορές από το maple syrup, αλλά άμα θέλετε να φάτε την αρχική βερσιόν, απλώς αντικαταστήστε αυτά τα δύο υλικά, στις ίδιες ποσότητες. Όπως και να έχει, ήταν πολύ γευστικό το αποτέλεσμα, και μου θύμισε καλό, αμερικάνικο πρωινό !



     ΥΛΙΚΑ:

      Για το Σιρόπι:
  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 3 κσ βούτυρο

     Για τα pancakes:
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 1 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κσ βούτυρο, λιωμένο
  • λίγο ακόμα βούτυρο για το τηγάνισμα


      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι: ενώνουμε τα υλικά-γιαούρτι, μέλι και βούτυρο κομμένο σε κυβάκια- σε ένα κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνουμε το αλεύρι, την σόδα, την ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ενώνουμε το αυγό με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Ενώνουμε τα υλικά των δύο μπολ, και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη , μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
  5. Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε ελάχιστο βούτυρο, και ζεσταίνουμε καλά πάνω από μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε περίπου 2 κουταλιές της σόυπας-1/4 κούπας- από το μείγμα μας, και μόλις εμφανιστούν φουσκίτσες στην επιφάνεια του pancake, το γυρνάμε από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα, και ψήνουμε για ένα ακόμη περίπου λεπτό. Όταν είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε πιάτο, και φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα. 
  6. Σερβίρουμε τα ζεστά pancakes, περιχύνοντας τα με το σιρόπι μας.

Comments

  1. Τι ωραιότερο για πρωινό!! Φτιάχνω συνήθως με κουάκερ και αυγό θα το έχω στα υπόψιν.

    ReplyDelete
  2. Αχ αυτά τα diners στην Αμερική... Εκεί έχω κάνει από τις μεγαλύτερες γουρουνιές στη ζωή μου, με μια στοίβα pancakes ως εκεί πάνω, και μια κανάτα (μη σου πω νταμιτζάνα) maple syrup. Μετά ήμουν σίγουρη πως θα με γυρίσουν σε κουτί... Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή με το γιαούρτι! Αν και μέχρι τώρα δεν τα έχω πάει καλά με τις σπιτικές δοκιμές...

    ReplyDelete
  3. Φανταστική συνταγή!! Τέλεια για πρωινό! Αγαπώ τα pancakes και ειδικά με μέλι! Το ιδανικό breakfast μαζί με τον αγαπημένο μου espresso από εδώ https://www.everest.gr/kafes/espresso/ και τι άλλο να ζητήσω από αυτή τη ζωή!!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake