Translate

Ρεβύθια με Γαρίδες


Σε επίσκεψη σε φιλικό σπίτι το καλοκαίρι, πήρε το μάτι μου (μόνο, και όχι το αυτί μου, μιας και η τηλεόραση ήταν στο αθόρυβο) αυτήν την συνταγή στην εκπομπή ΄Σεφ στον Αέρα΄ της Ελένης Ψυχούλη.
Δυστυχώς δεν άκουσα ούτε το όνομα του σεφ που είχε καλεσμένο και την εκτέλεσε, ούτε και τις ακριβείς οδηγίες. Για να μην σας πω ότι κοιτούσα και πλαγίως ώστε να μην είμαι αγενής προς την οικοδέσποινα μου...Όπως και να'χει σημείωσα ότι πρόλαβα στο κινητό μου-λατρεμένο iphone με τα notes σου- και την έφτιαξα την επομένη κιόλας. Πρόσθεσα το κάτι τις μου φυσικά, αλλά θέλω να ελπίζω ότι δεν 'ξέφυγα' πολύ από την αρχική συνταγή του σεφ στον οποίο θα είμαι για πάντα ευγνώμων.
Είναι απλώς εξαιρετική ! Όσο πρέπει καυτερή, όσο πρέπει γλυκιά και όσο πρέπει πρωτότυπη λόγω γαρίδας, αυτήν την ρεβυθάδα πρέπει να την φάτε μαζί με ένα άσπρο ρύζι και λίγο γιαούρτι.



     ΥΛΙΚΑ:
  •  1 πακέτο ρεβύθια 
  • 15-20 μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
  • 2-3 πράσα
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 κγ κουρκουμά
  • 3-4 κούπες νερό


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Μουλιάστε τα ρεβύθια σε νερό όλη νύχτα. Αλλάξτε το νερό τους το πρωί και ξεπλύντε καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε. 
  2. Θα χρειαστείτε δύο κατσαρόλες και μια γάστρα. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου.
  3. Κόψτε σε φέτες τα πράσα και τις καυτερές πιπερίτσες. Το ίδιο και τις πιπεριές τουρσί. Λιώστε το σκόρδο ή χρησιμοποιήστε το ολόκληρο εάν το προσθέσετε.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα, τοποθετείστε τις γαρίδες, τους κύβους, τα μπαχαρικά και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Είναι έτοιμες όταν κοκκινίσει το κέλυφος τους. Τις αφαιρούμε με κουτάλα τρυπητή που σουρώνει και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  5. Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε με το λάδι όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά, και προσθέτουμε τα ρεβύθια. Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε περίπου 3 κούπες από τον ζωμό που έμεινε από τις γαρίδες- σουρώνοντας τον καθώς τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και τοποθετούμε μέσα στην γάστρα.
  6. Κλείνουμε την γάστρα μας και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες. Ελέγχουμε μετά από μιάμιση ώρα εάν το φαγητό έχει αρκετό ζωμό και εάν είναι μαλακά τα ρεβύθια.
  7. Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό μας, καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι τους. Σερβίρουμε το κάθε πιάτο με 2-3 γαρίδες, ρύζι και λίγο γιαούρτι.

Comments

  1. Τα θαλασσινά τα αγαπάμε πολύ όπως και τα όσπρια, θα το δοκιμάσω σύντομα.
    Καλώς σε βρήκα

    ReplyDelete
  2. Το ρύζι ειναι εκεί που γράφει το σερβίρουμε με ρύζι κ λίγο γιαούρτι 😜😜😜

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake