Translate

Μπισκοτα Palmier

Εύκολα αγαπημένα μπισκοτάκια των παιδικών μας χρόνων ! Τα palmier, ονομάζονται έτσι λόγω της ομοιότητας τους με τα φοινικόφυλα-palm leaves, είναι ένα στάνταρ γλυκό στα γαλλικά ζαχαροπλαστεία. Φτιάχνονται με στρώσεις καραμελωμένης βουτυρένιας σφολιάτας, και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα ! Αυτή είναι μία εύκολη συνταγή με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, γιατί έχω βρεί οτι είναι εξίσου νόστιμο με το σπιτικό, το οποίο παίρνει αρκετό χρόνο και κόπο για να προετοιμαστεί. Ενοείται οτί κανονικά, αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται με πολύ πιο πολύπλοκο τρόπο, αλλά πιστέψτε με, το αποτέλεσμα είνα σχεδόν το ίδιο με αυτήν εδώ την συνταγή !


       ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κσ νερό
  • κανέλα προαιρετικά

      ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου. Προετοιμάζουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε καθαρό πάγκο, απλώνουμε την μισή περίπου ποσότητα ζάχαρης και από πάνω τοποθετούμε το φύλο σφολιάτας, το οποίο έχουμε φέρει σε θερμοκρασία δωματιόυ για να 'δουλεύεται' εύκολα και να μην σπάει. Το πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για να κολλήσει η ζάχαρη.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με τις 2 κσ νερό. Θα χρειαστούμε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
  4. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη, και εαν θέλουμε με κανέλα. Αρχίζουμε να το τυλίγουμε από τις άκρες του προς τα μέσα, σε χαλαρούς κυλίνδρους-για να έχει χώρο να φουσκώσει στο ψήσιμο. Σε κάθε τύλιγμα απλώνουμε στην άκρη λίγο από το αυγό με το πινέλο, για να 'κολλήσει' η ζύμη όταν την ξανατυλίξουμε. Θα τυλιχτεί περίπου τρείς φορές από κάθε πλευρά. Στην μέση θα αφήσουμε ένα μικρό κενό.
  5. Το γυρνάμε ανάποδα στον πάγκο εργασίας μας, και με ένα κοφτερό μαχαίρι, αρχίζουμε να κόβουμε φετούλες του 1.5 περίπου εκατοστού.
  6. Τοποθετούμε τις φέτες με λίγη απόσταση μεταξύ τους, και τις πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να απλώσουν. Βάζουμε λίγο αυγό από πάνω από το κάθε ένα, και πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα ζάχαρη και κανέλα, εάν χρησιμοποιούμε.
  7. Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσουμε με μία σπατουλα από την λαμαρίνα μας, γιατί σπάνε εύκολα όταν είναι ζεστά.






Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake