Translate

Cupcakes με φουντούκι και 'καφέ' βούτυρο

Όταν πρωτοέφτιαξα αυτά τα cupcakes, ήμουν επιφυλακτική. Περιέχουν μόνο άχνη ζάχαρη, το βούτυρο το 'καίμε' πριν το χρησιμοποιήσουμε, και η υφή τους πριν από το ψήσιμο είναι περίεργη ! Είναι από τα πιό νόστιμα cupcakes που έχω φάει ποτέ...Ιδανικά τρώγονται χλιαρά, πασπαλισμένα με ελάχιστη άχνη. Συνταγή από το βιβλίο: 'cupcakes' της Shelly Kaldunski.

       ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 της κούπας φουντούκια
  • 1/2 της κούπας και 2 κσ βούτυρο
  • 1 κούπα και 2 κσ άχνη ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 3/4 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου


     ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Προετοιμάζουμε μια θήκη για 12 cupcakes με τα ειδικά χαρτάκια.
  3. Σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα φουντούκια, και τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτα, προσέχοντας να μην τα κάψουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας που και που, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μυρίζει έντονα και να γίνει καφέ στο χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  5. Στο μπλέντερ, τοποθετούμε τα φουντούκια με 1/4 της κούπας από την άχνη ζάχαρη, και τα χτυπάμε για ένα περίπου λεπτό, μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα.
  6. Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπεικιν, την σόδα, το αλάτι, την υπόλοιπη άχνη και τα φουντούκια. Προσθέτουμε τα ασπράδια και το 'καφέ' βούτυρο. Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά.
  7. Γεμίζουμε την κάθε θήκη περίπου μέχρι την μέση, και ψήνουμε για περίπου 20-22 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά, τα αφαιρούμε από την θήκη, και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. Τα σερβίρουμε χλιαρά ! Όσα περισσέψουν τα φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος και μπορούμε να τα ζεστάνουμε για 7-10 λεπτά στους 150 βαθμούς κελσιόυ πριν τα φάμε. 








Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake