Translate

Happy Valentines Day!


Σήμερα το πρωί, τα facebook memories, με βομβάρδισαν με παλαιότερες συνταγές που έχω δημοσιεύσει για αυτήν την μέρα. Εάν με ρωτούσες, θα έλεγα ότι δεν την γιορτάζω αυτήν την μέρα ποτέ, την θεωρώ ανούσια και εμπορική γιορτή, βασισμένη πάνω σε έναν Άγιο που στην ουσία ήταν ένας ιερωμένος, που πάντρευε ζευγάρια Χριστιανών κρυφά, στην Ρώμη κατά την περίοδο που ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Υποτίθεται ότι αφού λιθοβολήθηκε και επέζησε, πέθανε από απαγχονισμό στις 14 Φεβρουαρίου, σαν σήμερα δηλαδή, τη μέρα που σχεδόν όλος ο πλανήτης γιορτάζει τον έρωτα του...


Το θέμα είναι όμως, ότι για άνθρωπος που δεν πολυπιστεύω σε αυτήν την γιορτή, τις έχω αφιερώσει ουκ ολίγες συνταγές και χρόνο...
Βουτυρένια μπισκότα, μπουκίτσες καρύδας, κόκκινη σούπα, cheesecake με μύρτιλα. Όλα αμέσως ή εμέσως φτιαγμένα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


Τα memories όμως εκτός από τις συνταγές, μου εμφάνισαν και κάτι ακόμα: τις κάρτες Valentines που λαμβάνω τα τελευταία χρόνια, από τα πιο αγαπημένα χεράκια, αυτά των παιδιών μου!
Και τα δύο μου έχουν φτιάξει υπέροχες κάρτες, γεμάτες ζωγραφιές, τεράστιες διακοσμημένες καρδιές, μικρότερες κατακόκκινες καρδούλες, και λόγια αγάπης γεμάτα αγνότητα κι ειλικρίνεια...

Θυμήθηκα ότι οι ωραιότεροι βαλεντίνοι που έχω λάβει είναι αυτοί, και ότι ο μεγαλύτερος έρωτας της δικής μου ζωής τουλάχιστον, είναι τα παιδιά μου.
Μάλλον λοιπόν πιστεύω σε αυτόν τον άγιο περισσότερο από ότι νόμιζα!!!


Σας παραθέτω λοιπόν τις συνταγές, και σας εύχομαι να κρατάτε μέσα στην καρδιά σας τους 'Βαλεντίνους' σας, να τους λέτε πόσο τους αγαπάτε πολύ συχνά, και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: να τους αφήνετε να σας αγαπάνε, γιατί πολλές φορές ακόμα κι αυτό μας είναι πολύ δύσκολο.
Αγάπη μόνο, και όλα γίνονται λίγο καλύτερα!
Τώρα πάω να ανοίξω το Valentine's gift που μου έχει ετοιμάσει η κόρη μου, και περιμένει υπομονετικά να τελειώσω αυτό το post, για να μου το δώσει!



Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake