Translate

Πουρές Σελινόριζας και Κολοκύθας

Πρόσφατα σε κάλεσμα που διοργανώθηκε στο ιστορικό ξενοδοχείο Titania, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Olive Garden, με θέα την Ακρόπολη, δοκιμάσαμε υπέροχο πραγματικά φαγητό. Ελληνική αμιγώς κουζίνα, με υλικά από όλη την Ελλάδα, κι ήταν όλα εξαιρετικά. Ξεχώρισα τον ξινόχοντρο με στακοβούτυρο κι απάκι-απίθανο πιάτο, ότι και να σας πω είναι λίγο-και κόλλησα τρελά με τα δύο είδη πουρέ που συνόδευαν το κρέας. Πουρές σελινόριζας, και πουρές κολοκύθας, από τους ωραιότερους που έχω φάει.
Φυσικά αποφάσισα να φτιάξω αντίστοιχους, αλλά αποφάσισα να τους ενώσω κιόλας, για να απαλύνω την γεύση της σελινόριζας, μιας και η κόρη μου μάλλον θα την σνόμπαρε, καθώς δεν πολυαγαπά το σέλινο.

Η ένωση ήταν επιτυχής, ο πουρές άρεσε το ίδιο και στα δύο μου παιδιά-ο γιός μου λατρεύει το σέλινο, οπότε για εκείνον δεν είχα καμιά αμφιβολία, αλλά η κόρη μου κατέληξε να φάει περισσότερο από εκείνον, οπότε η αποστολή εξετελέσθη!
Συνοδέψτε το κρέας σας με αυτόν, το κοτόπουλο, ακόμα και το ψάρι. Ταιριάζει με τα πάντα. Μπορείτε όμως να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και να τον φάτε και μόνο του.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 σελινόριζα
  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 1.5 κούπα γάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κγ κόλιαντρο ολόκληρο ή σε σκόνη
  • λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι ή ξερό
  • 50 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Καθαρίστε από την φλούδα τους την σελινόριζα και την κολοκύθα, και κόψτε τις σε μεγάλα κυβάκια. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι, κι αρκετή δύναμη! 
  2. Τοποθετείστε τα κυβάκια σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά-από το θυμάρι λίγα μόνο φυλλαράκια, 1 μικρό κλωνάρι πχ-και φέρτε σε βράση.
  3. Χαμηλώστε την φωτιά, κι αφήστε να βράσει ανοιχτό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί αρκετά το υγρό, και να μαλακώσουν τα λαχανικά πολύ. 
  4. Όταν είναι έτοιμο, πολτοποιήστε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ. Το πόσο βελουτέ θα γίνει, εξαρτάται από το πόση ώρα θα το λιώσετε-εγώ άφησα ελάχιστα κομματάκια.
  5. Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και λίγο έξτρα πιπέρι ακόμα. 


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake