Translate

Σοκολατένια Τιραμισού με Ρούμι

Η τιραμισού αυτή, δεν είναι η λατρεμένη κλασική tiramisu, ούτε αυτή με τις φράουλες. Είναι μια απλή και πολύ γρήγορη tiramisu, γεμάτη σοκολατένια γεύση, που εμπνεύστηκα πέρυσι τέτοια εποχή, για να δημιουργήσω το συγκεκριμένο γλυκό σε μορφή κατάλληλη για μικρά παιδιά. Εάν βέβαια δεν την καταναλώσουν παιδιά στο δικό σας σπίτι, θα είναι και γεμάτη καφέ και ρούμι!
Δεν περιέχει αυγό η κρέμα της, είναι απλώς ένας συνδυασμός σαντιγί και mascarpone, φτιάχνεται πολύ εύκολα, και αρέσει πολύ σε όλους. Η παιδική βερσιόν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των παιδιών μου και των φίλων τους. Οι σταγόνες σοκολάτας σε συνδυασμό με την ονειρεμένη κρέμα, και τα βουτηγμένα σε κακάο (και ρούμι) μπισκότα, είναι αυτά που κάνουν αυτήν την αλλιώτικη tiramisu ακαταμάχητη...

Η ποσότητα υλικών που σας δίνω είναι για ένα μεγάλο πυρέξ, οπότε εάν θέλετε, μπορείτε να την κόψετε στο μισό, και να χρησιμοποιήσετε ένα μεσαίου μεγέθους.
Δοκιμάστε την, και καλή σας απόλαυση!
     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ-εδώ χρησιμοποίησα τα λεπτά, όπου το κάθε πακέτο μπισκότα περιέχει 4 μικρότερα πακέτα.
  • 2 κουτάκια mascarpone-250 γρ το κάθε ένα
  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 6 κσ κακάο σε σκόνη
  • 3 κσ εσπρέσο σε σκόνη-προαιρετικά. (Εάν τις προσθέσετε, βάλτε και 1 ακόμα κσ ζάχαρη) 
  • 2 κσ καστανή ζάχαρη 
  • 4 κσ σούπας μαύρο ρούμι-μόνο εάν δεν την καταναλώσουν παιδιά
  • 1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας-γάλακτος ή κουβερτούρα, όποιες προτιμάτε
  • λίγο σιρόπι σοκολάτας
     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Αρχικά ετοιμάζουμε το κακάο: σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ, ενώνουμε το κακάο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε 2 κούπες πολύ ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά, να διαλυθεί εντελώς το κακάο και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ρούμι και τον εσπρέσο, εάν τα χρησιμοποιούμε.
  2. Βουτάμε για δευτερόλεπτα-1 για τα πολύ λεπτά, 2,3 για τα πιο παχουλά-τα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα, και τα στρώνουμε ένα ένα και δίπλα δίπλα, στο πυρέξ μας. Όταν τελειώσουμε με την πρώτη στρώση, ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
  3. Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τις 2 κουταλιές ζάχαρη, και χτυπάμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Την χτυπάμε γενικώς μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε το mascarpone, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε μια αφράτη κρέμα. 
  4. Στρώνουμε την μισή ποσότητα κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ στο πυρέξ, και πασπαλίζουμε με τα 2/3 από τις σταγόνες σοκολάτας. 
  5. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα σαβαγιάρ και το κακάο, και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Όταν γεμίσει όλη η επιφάνεια, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα, και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες-τρώγεται και άμεσα εάν δεν μπορείτε να κρατηθείτε, αλλά είναι καλύτερα να έχει χρόνο να παγώσει-και πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας. 
  6. Το κόβουμε με μια πλατιά τετράγωνη σπάτουλα, ή με μεγάλη κουτάλα, γιατί είναι πολύ αφράτο! 

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake