Translate

Κέικ με Passion Fruit και Μανταρίνι


Θέλω να έρθει η άνοιξη! Φτάνει πια με τον χειμώνα...Θα μου πείτε: "σιγά τον χειμώνα που περάσαμε" και θα έχετε και το δίκιο σας, αλλά θα ήθελα να ζω ένα μόνιμο καλοκαίρι. Πραγματικά, όσο όμορφα κι αν είναι τα χιόνια, τα βουνά και ο καθαρός κρύος αέρας, εάν ποτέ ξανά δεν τα ξαναζούσα, δεν θα με πείραζε!
Αυτό το sponge-κέικ γιαουρτιού, είναι η 'προσφορά' μου στους Θεούς του-παγωμένου-Ολύμπου, ώστε να φέρουν την άνοιξη και κατ'επέκταση το καλοκαίρι...μια ώρα αρχύτερα!
Θα το φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά-μπορείτε και χωρίς μίξερ-και θα το φάτε σε άλλα τόσα. Ο συνδυασμός passionfruit-μανταρίνι είναι τόσο μα τόσο ταιριαστός, και το γλάσο λευκής σοκολάτας απλώς 'δένει' υπέροχα. Δεν περιέχει βούτυρο, παρά μόνο ελαιόλαδο!
Ένα μικρό tip για τα passion fruit: να αγοράζετε αυτά που είναι 'σταφιδιασμένα' στην όψη, και βαριά στο χέρι. Έτσι είναι ώριμα, κι όχι όταν είναι λεία.

     ΥΛΙΚΑ:
  • 6 passion fruit
  • 3 μανταρίνια-χωρίς κουκούτσια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 xl αυγά, ή 4 κανονικά
  • 1 βανίλια ή 1 κγ εκχύλισμα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη-200 γρ
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 200 λευκής κουβερτούρας
  • 1-2 κσ χλιαρό νερό
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά

     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, λαδώνοντας την και πασπαλίζοντας την με την τριμμένη φρυγανιά. 
  2. Στο μπολ του μίξερ, ενώστε το λάδι με την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια. Αναμείξτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψει λίγο το μείγμα, 3-4 λεπτά.
  3. Καθαρίστε τα μανταρίνια, αφαιρόντας τα όποια κουκούτσια, και πολτοποιήστε τα στο μούλτι. Κόψτε στην μέση 3 από τα passion fruit, κι 'αδειάστε' τα με ένα κουταλάκι, ενώνοντας τα με τα μανταρίνια σε ένα μπολάκι.
  4. Σε μεγάλο μπολ, ενώστε πολύ καλά το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. 
  5. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα στο μίξερ, προσθέστε τα φρούτα και το γιαούρτι, και αναμείξτε μέχρι να ενωθούν μόλις. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού, και ανακατέψτε για 1 περίπου λεπτό. 
  6. Τοποθετήστε το μείγμα στην φόρμα, και ψήστε για 45 λεπτά, με 1 ώρα. Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα στα 45 λεπτά κι αν βγει στεγνή, το κέικ σας είναι έτοιμο. 
  7. Αφαιρέστε το από τον φούρνο, κι αφήστε το να κρυώσει εντελώς, Όταν είναι έτοιμο, αναποδογυρίστε το σε πιατέλα,
  8. Φτιάξτε το γλάσο λευκής σοκολάτας: λιώστε την κουβερτούρα σας-σπασμένη σε μικρά κομμάτια, μαζί με μια κουταλιά της σούπας από το χλιαρό νερό, και την μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα passion fruit, σε μπαιν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων με προσοχή να μην σας καεί. Θέλει ανακάτεμα κατά διαστήματα του 1ος λεπτού περίπου. Προσθέστε και την υπόλοιπη ψύχα passion fruit, κι ανακατέψτε καλά. Εάν σας φανεί πολύ πηχτό το γλάσο, προσθέστε μια ακόμα κουταλιά ζεστό νερό. 
  9. Περιχύστε όλο το κέικ με το γλάσο, αφήστε να μείνει για 15 τουλάχιστον λεπτά-ώστε να σταθεροποιηθεί λίγο, και σερβίρετε το κόβοντας το σε φέτες. Το κέικ αυτό φυλάσσεται εκτός ψυγείου, καλυμμένο. 

Comments

  1. Με κολάζεις Μαριλίτα μου με αυτό τον συνδυασμό!

    ReplyDelete
  2. τα πασιον φτουτ δεν τα ξερω αλλα θελω να φαω αυτο το κεικ πρωτου προλαβεις να το στειλεις στους θεους για να μην ερθει ακομα το καλοκαιρι :P υπεροχο και σιγουρα πρωτότυπο!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake