Translate

Eat: The story of Food!

Από αριστερά: Foodaki, Madame Ginger, Funky Cook, Gourmelita, Mamatsita και Sugar Buzz!



Αδιαμφισβήτητα όλοι μας αγαπάμε το φαγητό. Τρώμε το λιγότερο τρεις φορές την ημέρα, και συνήθως δεν πολυσκεφτόμαστε την ιστορία που κρύβεται πίσω από τις τροφές που καταναλώνουμε. Η εκπομπή του Νational GeographicChannel όμως, "EAT: The Story of Food", που προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21:00, ήρθε για να μας εκπλήξει, μαθαίνοντας μας πληροφορίες για την ιστορία του φαγητού, που ποτέ δεν φανταζόμασταν!
Ξέρετε από που μας ήρθε η ντομάτα που είναι το βασικό συστατικό της εθνικής μας σαλάτας; Γνωρίζετε ότι ο αστακός ήταν αρχικά τροφή των φτωχών και των σκλάβων; Έχετε ακούσει την αληθινή ιστορία της ζάχαρης; Αυτές τις ερωτήσεις, και πολλές ακόμα, μας τις απαντάει αυτή η τέλεια εκπομπή!

Λευτέρης Λαζάρου, Νίκη Μηταρέα, Χριστόφορος Πέσκιας

Η Μαριλού Παντάκη κι εγώ, ξεκαρδισμένες με τις ατάκες του chef!

Με αφορμή τις έξι ενότητες της εκπομπής λοιπόν, ζητήθηκε από 6 food bloggers-μεταξύ των οποίων κι εγώ-να συμμετέχουμε σε μια βραδιά γαστρονομίας που έγινε στο εστιατόριο Barque στο Κεφαλάρι. Μαγειρέψαμε μαζί με τον υπέροχο chef Χριστόφορο Πέσκια, η κάθε μια την δική της ενότητα:
  • H δική μου ενότητα ήταν το κρέας, και φτιάξαμε Μανιάτικη ομελέτα με αυγό ποσέ, σύγκλινο Μάνης, μπέϊκον και πικάντικο σύκο.
  • το Foodaki-Ελεάννα Γιαννοπούλου-μαγείρεψε στην ενότητα 'επαναστάσεις του φαγητού', καλαμάρι με πέστο και πατάτες αλουμέτ.
  • η Mamatsita-Γωγώ Παπαδιονυσίου-στην ενότητα 'ψάρια και θαλασσινά', σπανακόρυζο με φύκια.
  • η Madame Ginger-Μαριλού Παντάκη-στην κατηγορία 'ένοχες απολαύσεις, έφτιαξε χειροποίητο λουκάνικο με kimchi και γιαούρτι σε ψωμάκι ολικής άλεσης.
  • η Funky Cook-Εύα Μονοχάρη-στην ενότητα 'σπόροι της Γης', έφτιαξε Κρητικό ντάκο με ξυνομυζήθρα, 
  • και η Sugar Buzz-Αθηνά Πάνου-ανέλαβε την ενότητα 'ζάχαρη και γλυκά, φτιάχνοντας μους σοκολάτας με καραμέλα και φράουλες.
Οι συνταγές που δημιούργησε ο chef ήταν όλες απίθανες, με κορυφαία για εμένα την συνταγή του chef Λαζάρου, που μας τίμησε με την παρουσία του, το καλαμάρι με pesto και πατάτες...άλλο να σας το λέω κι άλλο να το τρώτε! Γενικά η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα, όλες μαγειρέψαμε με πολύ κέφι και αρκετό άγχος, μιας και δεν σου τυχαίνει να μαγειρέψεις δίπλα στον chef Πέσκια κάθε μέρα!
Οι καλεσμένοι ήταν ξεχωριστοί, και έδειξαν ενθουσιασμό για τις υπέροχες γεύσεις που δοκίμαζαν. 
Αυτή η εμπειρία πιστεύω ότι θα μείνει σε όλες μας αξέχαστη! 
Το μόνο σίγουρο για εμένα, είναι ότι βλέπω συστηματικά την εκπομπή, γιατί μαθαίνω πράγματα συναρπαστικά για αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι: το φαγητό!

Όλες οι φωτογραφίες είναι του National Geographic Channel.
Η Γωγώ Παπαδιονυσίου επί τω έργω.

Όλες μαζί σε ένα μικρό brake.


Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake