Translate

Μπισκότα Shortbread με Λεμόνι και Παπαρουνόσπορο

Σαν το αυθεντικό αγγλικό shortbread δεν υπάρχει...Την πρώτη φορά που δοκίμασα αυτά τα θεϊκά μπισκότα, σχεδόν συγκινήθηκα. Το βουτυράκι που είναι το κυρίως συστατικό τους φταίει!
Μου αρέσουν σε όλες τις παραλλαγές τους, έχω πειραματιστεί αρκετά στο παρελθόν μαζί τους-προσθέτοντας τους μυρωδικά, σοκολάτα, κι αποστάγματα γεύσεων, και πάντοτε καταλήγω στο ότι είναι τα αγαπημένα μου μπισκότα!
Εδώ σας προτείνω μια απλή συνταγή, εύκολη που δεν χρειάζεται ψυγείο όπως είθισται για τον συγκεκριμένο τύπο μπισκότου. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά καμιά φορά, οι εμπνεύσεις μου είναι πραγματικά πολύ νόστιμες.
Οι τραγανοί παπαρουνόσποροι, δίνουν μια άλλη-τραγανή-διάσταση σε αυτά θρυμματιστά μπισκοτάκια, και το ξύσμα λεμονιού τα κάνει δροσερά και τόσο μα τόσο νόστιμα.
Δοκιμάστε τα!
Συνταγή παραλλαγμένη από εμένα, από άγνωστη-δική μου πηγή:περιοδικό, βιβλίο-θα σας γελάσω-μιας και την βρήκα στα παλιά μου τετράδια, και αποφάσισα να προσθέσω παπαρουνόσπορο και ξύσμα λεμονιού.
     ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ βούτυρο αγελάδος αλατισμένο
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1.5 κούπα αλεύρι
  • 3-4 κσ παπαρουνόσπορος
  • ξύσμα από ένα λεμόνι-1 κσ περίπου


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε μια λαμαρίνα στρώνοντας την με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Η ποσότητα που σας δίνω είναι για περίπου 20 μπισκότα, οπότε μπορείτε εάν θέλετε να την διπλασιάσετε.
  2. Σε ένα μπολ, ενώστε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε τα καλά ή κοσκινίστε τα. 
  3. Τοποθετείτε το βούτυρο-σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά δροσερό-στο μπολ του μίξερ. Προσθέτετε και το ξύσμα.Χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.  
  4. Προσθέτετε και τους παπαρουνόσπορους, και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Θα πρέπει να 'καθαρίσετε' με την σπάτουλα το μπολ του μίξερ 2-3 φορές. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού, και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Μπορεί όπως πριν, να χρειαστεί να ανακατέψετε μερικές φορές ενδιάμεσα-η ζύμη φαίνεται αρχικά στεγνή, αλλά όταν ενωθούν καλά τα υλικά είναι σαν πηχτή αλοιφή.
  5. Με δύο κουταλάκια του γλυκού, μετράτε την ποσότητα του κάθε μπισκότου-θέλουμε περίπου 2 κγ. για το κάθε ένα.  Τα τοποθετείτε σε απόσταση 3-4 εκ. μεταξύ τους, και τέλος, πολύ απαλά, τα σχηματίζετε με τα χέρια σας ένα ένα σε μπαλάκια. Εάν θέλετε μπορείτε να τα πατικώσετε και λίγο-για λιγότερο αφράτα μπισκότα.  
  6. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους, 12-15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο, και μετά από 1-2 λεπτά, τα τοποθετείτε με σπάτουλα-και με προσοχή-σε σχάρα να κρυώσουν.
  7. Τα καταναλώνετε όταν κρυώσουν εντελώς!


Comments

  1. πολυ ενδιαφέρουσα συνταγή θα την δοκιμάσω και θα επανελθω με βαθμολογία

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Ροβίτσα Σούπα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Honey & Oat Cake