Translate

Κεμπάπ με Βερύκοκο


Πρόσφατα βρέθηκα με αρκετό μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά στα χέρια μου, και το κλασικό ερώτημα: "Kαι τώρα, τι κάνουμε ?"
Ζουμερά κεμπάπ με έξι μπαχαρικά, σκόρδο, δυόσμο και βερύκοκα κάνουμε... Απλώς δεν υπάρχουν ! Τα παιδιά μου τα τσάκισαν, και τα πήραν και στο σχολείο για σνακ. Με τις ποσότητες κιμά που σας δίνω, φτιάχνετε περίπου 15-18 κεμπάμπ.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και με αρνίσιο κιμά για ακόμα πιο έντονη γεύση ανατολής. Ιδανικά ψήστε τα σε πλάκα ή στα κάρβουνα. Εάν δεν έχετε τίποτα από τα δύο, μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο- στην σχάρα- ή να τα τηγανίσετε.

   
      ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ χοιρινό κιμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8-10 αποξηραμένα βερύκοκα
  • 1 κγ από τα εξής: δυόσμο αποξηραμένο, κάρυ, τζίντζερ, κύμινο, και κόλιαντρο 
  • 1/2 κγ κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

    ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Μετράμε περίπου 20 καλαμάκια και τα τοποθετούμε μέσα σε νερό. Τα θέλουμε εκεί για τουλάχιστον 20 λεπτά. αλλά όσο περισσότερο μείνουν, τόσο καλύτερα.
  2. Κόβουμε τα βερύκοκα σε μικρά τετραγωνάκια. Λιώνουμε το σκόρδο με την ειδική πρέσα, ή εάν δεν έχουμε το κόβουμε σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε. 
  3. Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε τους κιμάδες και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το σκόρδο, τα βερύκοκα, τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ζυμώνοντας για περίπου 20 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τοποθετήσουμε το μείγμα στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε μετά από μερικές ώρες.
  5. Φτιάχνουμε τα κεμπάπ, παίρνοντας μια μπάλα κιμά την φορά και πιέζοντας την καλά καλά γύρω από το καλαμάκι.
  6. Λαδώνουμε ελαφρά και προθερμαίνουμε καλά το σκεύος στο οποίο θα τα ψήσουμε-θέλουμε να  'κάψει' καλά. Ψήνουμε τα κεμπάπ για 4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά τους. Ελέγχουμε τον κιμά να είναι καλά ψημένος και σερβίρουμε !





Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake