Translate

Σκωτσέζικα Αυγά


Αυτήν την συνταγή, την έχω σε ένα από τα βιβλία μου, που λέγεται: "The Book of Afternoon Tea" της Lesley Mackley. Όποτε το ξεφυλλίσω, σκέφτομαι πόσο τέλεια θα είναι αυτά τα αυγό-λουκανικάκια μπαλίτσες! Δυστυχώς όμως, δύσκολα βρίσκεις στα σουπερμάρκετ αυγά ορτυκιού, πέρα από την περίοδο του Πάσχα ή των Χριστουγέννων, και πάλι τα βρίσκουμε σε μια-δύο πολύ μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ μόνο. 
Αυτά τα αυγουλάκια, είναι εξαιρετικά για τα παιδιά, αλλά και για εμάς. Είναι πολύ νόστιμα, και μαγειρεύονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Όταν τα είδα μπροστά μου, τα πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη... Ήξερα τι θα τα κάνω! Τα σκωτσέζικα αυγά, ή scotch eggs, είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που στην Αγγλία θα είναι διαδεδομένο φαγητό πικ νικ, και τα βρίσκει συσκευασμένα κανείς παντού-στα σούπερ μάρκετ, στα μίνι μάρκετ, ακόμα και στα μαγαζάκια που έχουν τα βενζινάδικα. 
Γίνονται και με κανονικά αυγά φυσικά, αλλά με του ορτυκιού, έχουν το τέλειο μέγεθος. Προμηθευτείτε λοιπόν όποιο είδος λουκάνικου σας αρέσει, και τα πολυπόθητα αυγουλάκια ορτυκιού τώρα που εμφανίστηκαν ξανά στις αγορές. Θα φτιάξετε ένα πραγματικά τέλειο σνακ, και τα παιδάκια σας θα ξετρελαθούν. 
Φυσικά, μπορείτε να τα σερβίρετε στους αγαπημένους σας την Κυριακή του Πάσχα, ως κάτι πρωτότυπο κι εναλλακτικό.
Συνταγή προσαρμοσμένη συνταγή από εμένα.




     ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας σας
  • 8 αυγά ορτυκιού
  • λίγο αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για το τηγάνισμα

    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Τοποθετήστε τα αυγά σε κατσαρολάκι με κρύο νερό, και όταν πάρει βράση, μετρήστε 2 λεπτά. Βγάλτε τα, και γεμίστε με κρύο νερό το κατσαρολάκι. Μετά από λίγο, ξεφλουδίστε τα, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ, και πασπαλίστε τα με λίγο αλεύρι. (Για μεγάλα αυγά, θα χρειαστεί να τα βράσετε 5-8 λεπτά, και να διπλασιάσετε τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών.)
  2. Κόψτε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια, τοποθετήστε τα στο μπλέντερ, και κάντε τα κιμά, χτυπώντας τα για 1-2 λεπτά. Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ. Πλάστε 8 κεφτέδες, και σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, πατήστε τους λίγο με τα δάχτυλα σας, δημιουργώντας δίσκους.
  3. Γεμίστε τον κάθε δίσκο με ένα αυγουλάκι, πλάστε ένα μπαλάκι, και κλείστε καλά τις ενώσεις με τα δάχτυλα σας.  
  4. Ετοιμάστε δύο μπολ. Στο ένα τοποθετήστε το αυγό και χτυπήστε το ελαφρά, και στο άλλο την φρυγανιά. Βουτήξτε το κάθε μπαλάκι μέσα στο αυγό πρώτα, και μετά καλύψτε το καλά με φρυγανιά. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  5. Γεμίζετε με λάδι, το 1/3 μιας μικρής κατσαρόλας ή ενός βαθιού τηγανιού, και το ζεσταίνετε για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να είναι περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.  
  6. Τοποθετήστε τα μισά αυγά στο τηγάνι, και τηγανίζετε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  7. Αφήνετε να κρυώσουν, και σερβίρετε με λίγη πικάντικη μουστάρδα εάν θέλετε.


Comments

  1. Χρονια πολλά!

    Φαινεται τελειος μεζές :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake