Translate

Μπαστουνάκια από Κολοκυθάκι


Έχω μια ελληνοαμερικανίδα φίλη που ζει στην Νέα Υόρκη, την Στέλλα. Η Στέλλα είναι και αυτή μητέρα δύο παιδιών, και της αρέσει πολύ να μαγειρεύει υγιεινά αλλά νόστιμα. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες από τα πιάτα της στο instagram, και αυτό που ακολούθησε ούτε η ίδια δεν το φανταζόταν. Άρχισαν να την ακολουθούν χιλιάδες άτομα, έφτιαξε site, το Hungry Happens, το οποίο τώρα έχει πάνω από μισό εκατομμύριο followers! Στο instagram δε, έχει πάνω από 500.000 άτομα που παρακολουθούν τις συνταγές που ανεβάζει.
Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για την Στέλλα, και την ευχαριστώ δημοσίως που έχει μοιραστεί ιδέες συνταγών μου με τους αναγνώστες της. Οι συνταγές της είναι εξαιρετικές, και αρκετά εναλλακτικές ακόμα για Ελληνικά δεδομένα, αυτό που λέμε "paleo"-συνταγές αγνές δηλαδή, όπως τις έφτιαχναν παλιά οι γιαγιάδες μας-και αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά. Αυτά τα κολοκυθάκια με τρέλαναν μόλις τα ανέβασε, και τα έφτιαξα την επόμενη κιόλας μέρα για τα παιδιά μου, που τα τελείωσαν σε χρόνους ρεκόρ! Έχω προσαρμόσει την συνταγή ελάχιστα, μεγαλώνοντας τις ποσότητες και προσθέτοντας λίγο ginger σε σκόνη-εάν θέλετε όμως, την κανονική συνταγή την βρίσκετε εδώ.
Επίσης, τα συνόδευσα με ένα απλό ντιπ γιαουρτιού και δυόσμου.

Way to go Stella!!!


     ΥΛΙΚΑ:
  • 3-4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αμύγδαλα
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κγ ρίγανη 
  • 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
     Για το ντιπ:
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κγ δυόσμο ξερό
  • 1/2 κγ αλάτι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε μπλέντερ, και κόψτε τα μέχρι να μοιάζουν με αλεύρι χοντροαλεσμένο.
  3. Πλύντε καλά τα κολοκυθάκια σας, και αφού τα στεγνώσετε κόψτε τα σε μακρόστενα στικς, σαν τηγανητές πατάτες, αφαιρώντας μεγάλο μέρος της 'καρδιάς' με τους σπόρους. Θέλουμε την φλούδα και  λίγο από την ψίχα τους.
  4. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Σε βαθύ πιάτο, ενώστε και ανακατέψτε καλά το τριμμένο αμύγδαλο, την φρυγανιά, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι. Η Στέλλα προσθέτει και λίγο σκόρδο σε σκόνη, οπότε εάν σας αρέσει, go ahead που θα έλεγε και η ίδια.
  5. Βουτήξτε κάθε μπαστουνάκι μέσα στο ελαιόλαδο ,και μετά μέσα στο μείγμα του αμύγδαλου και της φρυγανιάς. Πιέστε να καλυφθούν καλά, και βάλτε τα στην λαμαρίνα ένα ένα.
  6. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το dip, ενώνοντας απλώς το γιαούρτι με το αλάτι και τον δυόσμο και ανακατεύοντας καλά.
  7. Όταν ψηθούν, τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε στην λαμαρίνα για 1-2 λεπτάκια. Σερβίρετε αμέσως!

Comments

  1. Μια χαρα θα φαω κολοκυθάκι με αυτον τον τρόπο :)
    Μπραβο σου!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake