Translate

Osso Buco με Ginger και Μανιτάρια



Αγαπώ αυτό το μέρος του κρέατος γιατί συμπεριλαμβάνει το γευστικότατο μεδούλι. Κλασικό Osso Buco σας έχω παρουσιάσει εδώ. Αυτή η παραλλαγή είναι λεμονάτη, κρασάτη και λίγο 'πιπεράτη' λόγω του τζίντζερ. Έχει μια σχετική διαδικασία, αλλά αξίζει τον κόπο σας, γιατί εάν σερβιριστεί με πουρέ, είναι ένα φαγητό υπέροχο!  Το μυστικό είναι να ψηθεί όση ώρα χρειάζεται το κρέας, ώστε να λιώνει στο στόμα όταν το τρώτε...


     ΥΛΙΚΑ;
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα
  • 2-3 λεμόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 κομμάτια φρέσκου ginger
  • 3 ποτήρια κρασί 
  • 2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κγ δεντρολίβανο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
    

    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Ξεπλένουμε καλά το κρέας μας, και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Κόβουμε επίσης σε φέτες και το κρεμμύδι μας, αφού το κόψουμε στην μέση. Στίβουμε τα λεμόνια μας.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε το αλεύρι, μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος καλά, από όλες τις πλευρές τους. 
  4. Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε 3 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο, και όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κρέας. Θέλουμε να ροδίσει, οπότε το τσιγαρίζουμε περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν τελειώσει το τσιγάρισμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του τζίντζερ με την φλούδα τους-εάν την αφαιρέσουμε θα έχουμε πολύ πιο έντονη γεύση-να τσιγαριστούν και αυτά.
  5. Όταν το κρέας ροδίσει αρκετά, προσθέτουμε το κρασί και τα μπαχαρικά μας, και αφήνουμε να βράσει ανοιχτό για περίπου 15 λεπτά. 
  6. Όση ώρα βράζει το κρέας μέσα στο κρασί, σε ένα μεγάλο τηγάνι, τοποθετούμε 1-2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στο ίδιο τηγάνι, για τα μανιτάρια. Προσθέτουμε και αυτά στο κρέας, μαζί με τον χυμό των λεμονιών. Προσθέτουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
  7. Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά, και βράζουμε για 30 περίπου λεπτά ακόμα. Θέλουμε το κρέας μας να κόβεται με το πιρούνι, και η σάλτσα να πήξει αρκετά. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, οπότε ελέγχουμε προς το τέλος του βρασμού.
  8. Σερβίρουμε με σπιτικό πουρέ, περιχύνοντας το κρέας μας με μπόλικη σαλτσούλα.





Comments

  1. Νομίζω κάτι ξέχασες στα υλικά :)
    4 περίπου .... ;;;;;

    ReplyDelete
  2. Σε ευχαριστώ!! Το ελαιόλαδο έμεινε εκτός ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake