Translate

Μπριζολάκια Πανέ Φούρνου


Αυτά τα πανεύκολα χοιρινά μπριζολάκια θα μπορούσαν να λέγονται κι 'εναλλακτικά σνιτσελάκια'. Πανέ φούρνου έχω ξαναφτιάξει, και μάλιστα αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Κι αυτά τα nuggets με κρούστα από cashews επίσης.


Χοιρινό παναρισμένο στον φούρνο όμως, δεν είχα σκεφτεί να φτιάξω. Να είναι καλά ο Διονύσης-ο άντρας της ξαδέρφης μου-λοιπόν, που μου είπε ότι έτσι φτιάχνει τις μικρές χοιρινές μπριζολίτσες! Ενθουσιάστηκα με την ιδέα, μπήκα αμέσως στην κουζίνα-του, μιάς και βρισκόμασταν στο σπίτι τους στην Αγγλία, αυτοσχεδίασα και λίγο, και μισή ώρα μετά, φάγαμε τα πιο απίθανα μπριζολάκια, τραγανά και μαλακά συγχρόνως.


Μπορείτε να προσθέσετε όποια μπαχαρικά προτιμάτε στο μείγμα της φρυγανιάς, και κάθε φορά να έχουν οι μπριζόλες σας άλλο άρωμα. Στο Λονδίνο προσθέσαμε κι ένα υπέροχο μείγμα αποξηραμένων μανιταριών από τα αγαπημένα μας 'Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών', που έκανε όλη την διαφορά στην γεύση. Δυστυχώς δεν το είχα εδώ στην Αθήνα-ειρωνεία, το ξέρω-αλλά θα το παραγγείλω άμεσα!


Σας δίνω την πανεύκολη συνταγή, και καλή σας όρεξη!




    ΥΛΙΚΑ:
  • 6 χοιρινά μρπιζολάκια χωρίς κόκκαλο-500 γρ περίπου
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κγ πάπρικα καυτερή, σκόνη μουστάρδας, και 1/2 κγ κουρκουμά, κόλιαντρο ή όποια άλλα μπαχαρικά και αποξηραμένα μυρωδικά θέλετε
  • 2 κγ ακόμα σκόνη μουστάρδας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι




      ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί, λαδώνοντας το ελαφρά με ένα πινέλο-2 περίπου κουταλιές της σούπας λάδι αρκούν.
  2. Θα χρειαστείτε 2 βαθιά πιάτα ή μπολ. Στο ένα τοποθετήστε την φρυγανιά με όλα τα μπαχαρικά/μυρωδικά, 1 κγ αλάτι, πιπέρι, κι ανακατέψτε καλά. 
  3. Στο άλλο σπάστε τα αυγά, και χτυπήστε τα καλά με ένα πιρούνι. 
  4. Αλείψτε καλά τις μπριζόλες με την σκόνη μουστάρδας. Μετά, βουτήξτε τις μια μια μέσα στο αυγό, και αμέσως μετά στο μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά. Καλύψτε τες καλά κι από τις δύο μεριές. 
  5. Τοποθετήστε τις στο πυρέξ, και ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Φάτε τις αμέσως σερβίροντας με λεμόνι ή κάποια ωραία sauce.
Στέλλα: η καλύτερη βοηθός!

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake