Translate

Popcicles με Γιαούρτι και Μούρα


Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο, ευχαριστήθηκα όλων των ειδών τα μούρα-υπάρχουν σε αφθονία στα σούπερ μάρκετ, και στα μανάβικα της γειτονιάς. Γενικά τα raspberries-σμέουρα-και blueberries-μύρτιλα-που στην Αθήνα τα βρίσκω μια στο τόσο, και κοστίζουν και μια περιουσία, εκεί, είναι από τα φρούτα που θα βρεις όλον τον χρόνο. Τα βρήκα και στα Lidl του Camden, και σκεφτόμουν με απογοήτευση, ότι μάλλον αυτό είναι ένα φρούτο που δύσκολα θα έβρισκα στα Lidl στην Ελλάδα.


Κι όμως, πόσο λάθος έκανα! Όχι μόνο τα βρήκα, αλλά ήταν κι ελληνικά, και σε τιμή τόσο χαμηλή, που πραγματικά δεν τα έχω ξαναβρεί ποτέ. Από την Ηλεία, ολόφρεσκα, και πεντανόστιμα όπως αποδείχτηκε. Blueberries, raspberries και blackberries-βατόμουρα.
Πήρα τα πακέτα 2-2 γεμάτη ενθουσιασμό. Από τότε, τα έχω φάει για πρωινό-μέσα σε γιαούρτι-, για μεσημεριανό, μέσα σε έτοιμη, κομμένη σαλάτα-προσθέστε το κεφαλοτύρι Μυτιλήνης των Lidl: "Τρεις Βοσκοί", λιναρόσπορο, και λίγη κρέμα μπαλσάμικο και θα με θυμηθείτε-και φυσικά σε γλυκό! 
Πρώτα τα έβαλα σε μια απλή mousse, από αυτές που φτιάχνω με ζελέ και γιαούρτι. Ελαφρία και δροσιστική, την φάγαμε όλη μέσα σε μια ημέρα-να θυμηθώ να την ξαναφτιάξω για να σας δώσω και την συνταγή.
Μετά, το μυαλό μου πήγε σε μια μεγαλειώδη Pavlova, αλλά με μάλωσα νοητά, κι είπα να φτιάξω κάτι άνευ ζάχαρης, μιας κι έρχεται καλοκαίρι, και πραγματικά δεν ξέρω πως θα βάλω φέτος ένα υπέροχο λουλουδάτο μαγιό που πήρα από τα Lidl, ταυτόχρονα με τα berries. 


Κατέληξα λοιπόν σε αυτά εδώ τα παγωτάκια, που παρόμοια τους υπάρχουν σε πολλές σελίδες του διαδικτύου, και που πραγματικά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Ένωσα απλώς το κάθε είδος μούρων με γιαούρτι-αυτό το τέλειο στραγγιστό ΓΑΛΠΟ που πλέον υπάρχει μονίμως στο ψυγείο μου-τα έβαλα στις ειδικές θηκούλες που έφερα από το Λονδίνο-σαν να το ήξερα-στην κατάψυξη όλη νύχτα, και την επομένη...παγωτάκι για πρωινό!


Περιττό να πω πόσο άρεσαν στα παιδιά, και πόσο γρήγορα φαγώθηκαν κι αυτά-τα μεγάλα-αλλά και κάτι μικρούλια που έφτιαξα σε θηκούλες για mini cupcakes-αυτές που είναι πλαστικοποιημένες από μέσα-με το περίσσευμα των υλικών μου.



      ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι ΓΑΛΠΟ
  • 1 πακέτο raspberries των 125 γρ
  • 1 πακέτο blueberries των 125 gr ή blackberries
  • 3 ks μέλι
  • 1 kg εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κγ χυμό λεμόνι




     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Θα χρειαστείτε 3 μπολάκια. Μοιράστε το γιαούρτι στο κάθε ένα. Ετοιμάστε 6-8 θήκες για παγωτό, ή 20 περίπου πλαστικοποιημένες θήκες για μίνι cupcakes, εάν θέλετε να φτιάξετε παγωτίνια.
  2. Προσθέστε τα raspberries στο πρώτο, τα blueberries και τον χυμό λεμονιού στο δεύτερο, και την βανίλια στο τρίτο. 
  3. Προσθέστε και από μια κουταλιά μέλι στο κάθε ένα. Ανακατέψτε καλά το περιεχόμενο του μπολ με το γιαούρτι και την βανίλια. 
  4. Ανακατέψτε και λιώστε με ένα πιρούνι τα raspberries-δεν χρειάζεται να λιώσουν εντελώς.
  5. Το περιεχόμενο του μπολ με τα blueberries, είναι καλύτερο να το λιώσετε στο multi, μιας και δεν λιώνουν τόσο εύκολα. Εάν χρησιμοποιείτε όμως blackberries, δεν χρειάζεται-λιώνουν κι αυτά εύκολα με πιρούνι. 
  6. Στις θήκες για παγωτό, τοποθετήστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού από κάθε γεύση, έτσι ώστε να έχετε ένα τρίχρωμο παγωτάκι. Μην τα γεμίσετε μέχρι πάνω πάνω-αφήστε ένα μικρό περιθώριο διαστολής.
  7. Όταν τελειώσετε, κλείστε τα με τα καπάκια τους, ή καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο, και τρυπήστε το κάθε παγωτάκι με ένα ξυλάκι. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
  8. Για να τα αφαιρέσετε από τις θήκες, κρατήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από ζεστό νερό. 



Comments

  1. Ποσο τραβηχτικά τα χρωματα!!!

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake